Ο τρομερός Τάισον αγγίζει με τον ΠΑΟΚ τα 100 ματς σε ομίλους - Οι πέντε παίκτες που έγραψαν ιστορία με τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις

Ο τρομερός Τάισον αγγίζει με τον ΠΑΟΚ τα 100 ματς σε ομίλους - Οι πέντε παίκτες που έγραψαν ιστορία με τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις

Γιώργος Σακελλαρίου 10:54 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 21.09.2023

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει και ποιότητα κι εμπειρία. Οι παίκτες του που έχουν παίξει σε ομίλους κι έχουν σκοράρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα γκολ που έχουν σημειώσει Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Σβαμπ, Σαμάτα και Οζντόεφ.

Η αυλαία στον όμιλο του Conference League ανοίγει για τον ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι.

Ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη και στη χειρότερη περίπτωση να φύγει αλώβητος από την έδρα των Φινλανδών, οι οποίοι ουσιαστικά είναι οι αντίπαλοί του, από τη στιγμή που πρώτο φαβορί είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το κουτάλι ματς ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι όχι μόνο. Έχουν σημειώσει και γκολ κόντρα σε σπουδαίες ομάδες. Πρώτος και καλύτερος ο Τάισον. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος αν παίξει και στα έξι παιχνίδια θα φτάσει τις 100 συμμετοχές μόνο σε ομίλους. Τώρα έχει 94 παιχνίδια και ακόμα 14 για τα προκριματικά με τις φανέλες των Σαχτάρ, Μέταλιστ και ΠΑΟΚ. Έχει σημειώσει αρκετά γκολ κι ένα απ’ αυτά κόντρα σητν επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Σπουδαίες εμφανίσεις και γκολ, όμως, έχουν πετύχει και οι Σαμάτα, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Οζντόεφ, Σβαμπ.

Το Sportal παρουσιάζει τις συμμετοχές που έχουν παίκτες του ΠΑΟΚ και τα γκολ που έχουν σημειώσει. Πάντα σε ό,τι αφορά ομίλους κι όχι τα προκριματικά.

Τάισον: Ο Βραζιλιάνος έχει 94 αγώνες σε ομίλους και 17 γκολ! Στο Europa League έχει σκοράρει κόντρα σε Άντερλεχτ, Γάνδη (2 γκολ), Μπράγκα (2), Άιντραχτ, Βασιλεία, με τη φανέλα της Σαχτάρ. Με τη Μέταλιστ έχει σκοράρει για το Europa League κόντρα σε Σαμπντόρια, Άλκμααρ, Μάλμε (2), Σάλτσμπουργκ, Ρόζενμποργκ. Στο Champions League έχει σκοράρει κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νάπολι, Χοφενχάιμ (2).

Σαμάτα: Ο Αφρικανός φορ έχει 32 ματς σε ομίλους Champions League και Europa League. Στην κορυφαία διοργάνωση έχει 3 γκολ. Το ένα στη Λίβερπουλ και τα δύο στη Σάλτσμπουργκ. Στο Europa League 8 γκολ. Έχει βάλει κι αυτός γκολ κόντρα στην Άιντραχτ, ενώ σκόραρε κι εναντίον του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ. Πλήγωσε επίσης με την Αντβέρπ και την προηγούμενη ομάδα του τη Φενέρ. Με τη Γκενκ έχει βάλει γκολ κόντρα σε Γάνδη (2), Μπεσίκτας (2), Μάλμε.

Μουργκ: Ο Αυστριακός έχει 26 ματς σε ομίλους. Με τον ΠΑΟΚ έχει βάλει γκολ κόντρα στην Ομόνοια και σκόραρε επίσης εναντίον της Σπάρτακ Μόσχας με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης.

Σβαμπ: Ο έμπειρος μέσος μετράει 34 αγώνες σε ομίλους. Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε κόντρα σε Λίνκολν κι Αϊντχόφεν. Με τη Ραπίντ σκόραρε κόντρα σε Γκενκ και Βιγιαρεάλ.

Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος εξτρέμ έχει 37 συμμετοχές σε ομίλους και των τριών διοργανώσεων. Με την Παρτίζαν έχει σκοράρει κόντρα σε Άουγκσμπουργκ (2 γκολ) κι άλλα τόσα πέτυχε εναντίον της Άλκμααρ. Με τη Μπενφίκα δεν σημείωσε γκολ, ενώ με τον ΠΑΟΚ σκόραρε εναντίον των Λίνκολν, Κοπεγχάγης (2), Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν.

Οζντόεφ: Ο διεθνής Ρώσος χαφ έχει 29 ματς σε ομίλους. Οι 12 για το Champions League και 17 για το Europa League. Με τη Ζενίτ στο Champions League πέτυχε γκολ εναντίον των Λιόν και Τσέλσι. Στο Europa League πέτυχε γκολ κόντρα στη Φενέρ.

Κεντζιόρα: Ο διεθνής Πολωνός έχει 47 ματς σε ομίλους του Europa League (36 ματς) και Champions League (11 αγώνες). Στο Europa League έχει ένα γκολ με τη Ντιναμό Κιέβου κόντρα στη Ρεν.

Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει 45 ματς στους ομίλους όλων των διοργανώσεων. Με τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει κόντρα σε Μίντιλαντ, Βιγιαρεάλ, Μπριζ, Σάμροκ Ρόβερς, Ρούμπιν Καζάν. Με τη Βόλφσμπουργκ έχει ένα γκολ στο Champions League με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ένα στο Europa League με αντίπαλο τη Λιλ.

Μάρκος Αντόνιο: Ο Βραζιλιάνος που δεν υπολογίζεται για το πρώτο ματς με την Ελσίνκι έχει 20 ματς σε ομίλους κι ένα γκολ στο Europa League με τη Σαχτάρ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Μπάμπα: Ο Γκανέζος αριστερός μπακ έχει 11 ματς σε ομίλους κι ένα γκολ στο Europa League με τη Σάλκε κόντρα στη Νις.

Ντεσπόντοφ: Ο Βούλγαρος εξτρέμ έχει 16 ματς και 3 γκολ σε όμιλο Europa με τη Λουντογκόρετς κόντρα σε Αντβέρπ, Μίντιλαντ και Μπέτις.