Εμιλιάνο Μαρτίνες: Αλλάζει ο κανονισμός εξαιτίας της συμπεριφοράς του στα πέναλτι του (vid)
i

Μαρτίνες/©intime

Εμιλιάνο Μαρτίνες: Αλλάζει ο κανονισμός εξαιτίας της συμπεριφοράς του στα πέναλτι του (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:15 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Μαρτίνες εξόργισε τα μέλη του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) με τα κόλπα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναδείχθηκε ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο πορτιέρε της εθνικής Αργεντινής πραγματοποίησε τις καλύτερες αποκρούσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ειδικά όταν τα παιχνίδια κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Ωστόσο η συμπεριφορά του, πριν εκτελέσουν οι αντίπαλοι, εξόργισε τα μέλη του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου (IFAB). Ο Μαρτίνες έκανε ότι μπορούσε για να εκνευρίσει και να αποσυντονίσει τους παίκτες, λέγοντας τους διάφορα ή κάνοντας κόλπα με την μπάλα. 

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας είναι σπεσιαλίστας στα mind games. Ασκεί ψυχολογικό πόλεμο στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή όταν στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Δεν το κάνει μόνο όταν φοράει το εθνόσημο αλλά και με την φανέλα της Άστον Βίλα. 

Το IFAB ετοιμάζεται να προβεί επίσημα σε μία σημαντική αλλαγή, την οποία αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες. Ο νέος κανονισμός, που θα προκύψει τον Μάρτιο, θα απαγορεύει στον τερματοφύλακα να κάνει καθυστέρηση πριν από την εκτέλεση του πέναλτι ή να αποσπά την προσοχή του αντίπαλου παίκτη. Ο διαιτητής θα μπορεί ακόμα και να δείξει την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα αν συμπεριφέρεται σαν τον Μαρτίνες. Όντως υπήρχε κενό στον κανονισμό για το συγκεκριμένο θέμα.