Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες χάνει το πρώτο παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό - Τι ισχύει με τις κίτρινες κάρτες στα ημιτελικά

Εμιλιάνο Μαρτίνες

i

©Photo by Matthieu Mirville/BSR Agency/Getty Images

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες χάνει το πρώτο παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό - Τι ισχύει με τις κίτρινες κάρτες στα ημιτελικά

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:31 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 19.04.2024

Μια σημαντική απουσία θα έχει η Άστον Βίλα στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Αυτή του βασικού της τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Με μία σημαντική απουσία θα παραταχθεί η Άστον Βίλα στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Θυμίζουμε πως το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 2 Μαΐου στην Αγγλία, όπου οι δύο ομάδες θα δώσουν τη «μάχη τους για να πάρουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα αγωνιστεί χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, καθώς ο Αργεντινός τερματοφύλακας θα εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Ο Μαρτίνες έκανε κάτι πρωτόγνωρο στη ρεβάνς με την Λιλ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες χωρίς να αποβληθεί λόγω ενός περίεργου κανονισμού της UEFA.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ δεν αποβλήθηκε διότι τη μία κάρτα την αντίκρισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ενώ την άλλη στη διαδικασία των πέναλτι. Και ο κανονισμός αναφέρει ότι στη... ρωσική ρουλέτα μηδενίζονται οι κάρτες, που έχουν δοθεί είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση.

Έτσι λοιπόν θέση βασικού για την Άστον Βίλα θα πάρει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της, Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ.

Για την ιστορία η Άστον Βίλα αγχώθηκε και με το παραπάνω, όμως έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη από τη Γαλλία! Οι «χωριάτες» βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την αξιόμαχη Λιλ και ήταν έτοιμοι να αποχαιρετίσουν τον θεσμό, όμως με γκολ του Κας (87') έστειλαν το ματς στην παράταση και μετέπειτα στα πέναλτι, εκεί όπου επικράτησαν με 4-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει διαθέσιμους τον Γιώργο Μασούρα που συμπλήρωσε κάρτες και τον Ανδρέα Ντόη, ο οποίος αποβλήθηκε στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, οι κίτρινες κάρτες, μηδενίζουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA και έτσι όσοι παίκτες των Πειραιωτών ήταν στο όριο δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν κάποιο ματς.