Εμιλιάνο Σάλα: Η Κάρντιφ πλήρωσε τη πρώτη δόση της μεταγραφής του στη Ναντ
i

Σάλα / Twitter

Εμιλιάνο Σάλα: Η Κάρντιφ πλήρωσε τη πρώτη δόση της μεταγραφής του στη Ναντ

Sportal newsroom 11:24 - 11.01.2023

Η Κάρντιφ πλήρωσε τη πρώτη δόση της μεταγραφής του Εμιλιάνο Σάλα στη Ναντ, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Όπως αναφέρει το BBC η Κάρντιφ πλήρωσε τη πρώτη δόση της μεταγραφής του Εμιλιάνο Σάλα στη Ναντ σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Αργεντινού. Λέγεται ότι η πρώτη δόση είναι γύρω στα εφτά εκατομμύρια λίρες, ενώ λόγω αυτού στην ουαλική ομάδα ευελπιστούν, ότι η FIFA θα άρει την απαγόρευση μεταγραφών που τους είχαν επιβάλλει. 

Ο Σάλα είχε πεθάνει τον Ιανουάριο του 2019 μετά από τη πτώση του αεροπλάνου, που τον μετέφερε στην ουαλική πρωτεύουσα. Τότε η Κάρντιφ είχε αρνηθεί να πληρώσει το ποσό της μεταγραφής και για τον λόγο αυτό η FIFA τους είχε επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών για τρία μεταγραφικά παράθυρα. 

Στις τάξεις της ουαλικής ομάδας είχαν υποστηρίξει ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο Σάλα δεν ήταν ακόμα παίχτης τους. Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο άνθρωποι της ομάδας είχαν ταξιδέψει στη Λοζάνη για να πάνε την υπόθεση στο CAS, ενώ τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της Κάρντιφ, είχε αναφέρει ότι δέχτηκε από τη Ναντ υπενθύμιση για τη πρώτη δόση, που ήταν στα 5,3 εκατομμύρια λίρες.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ελβετίας για την άρση της απαγόρευσης ενδέχεται να βγει μέσα στον Ιανουάριο ή μέσα στον Φλεβάρη. Η Κάρντιφ αυτή τη στιγμή είναι στην 20η θέση της Τσάμπιονσιπ, δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.