Εμπακατά: Μια value for money επιλογή που έφερε κέρδος
i

©Intime

Εμπακατά: Μια value for money επιλογή που έφερε κέρδος

Ο 25χρονος Κονγκολέζος που ήρθε ελεύθερος και με πολύ χαμηλό συμβόλαιο, έφυγε φέροντας χρήματα στον Άρη για να… πληρωθεί ο αντικαταστάτης του, Μάρτιν Μοντόγια.

Η παρουσία του Σαλέμ Εμπακατά στον Άρη αποδείχθηκε σχετικά βραχύβια. Ο Κονγκολέζος αποκτήθηκε από τον Άρη στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021/22 και αποχωρεί μετά από ενάμιση χρόνο και συνολικά 38 αγώνες με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Σε αυτούς ο Εμπακατά πέτυχε δύο γκολ απέναντι σε Αστέρα και ΠΑΣ ενώ έδωσε και δύο ασίστ στα δύο περσινά παιχνίδια με τον Βόλο. Την περίοδο 2022/23 ήταν βασικός στα 18 από τα 23 ματς που έπαιξε στο πρωτάθλημα ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021/22 ήταν βασικός στους οκτώ αγώνες που αγωνίστηκε.

Ο Εμπακατά ήρθε δίχως τυμπανοκρουσίες και με αρκετή δόση αμφιβολίας καθώς είχε μείνει ελεύθερος από τη Σοσό τον Ιούνιο του 2021 και ως τον Γενάρη του 2022 που αποκτήθηκε από τον Άρη ήταν δίχως ομάδα για ένα εξάμηνο. Το οικονομικό ρίσκο βέβαια που πήρε ο Άρης ήταν μικρό καθώς ο 25χρονος δεξιός μπακ είχε από τα μικρότερα συμβόλαια στους κιτρινόμαυρους. Ήρθε ως μια συμπληρωματική επιλογή στο δεξί άκρο, όπου υπήρχαν ήδη ο Σούντγκρεν με τον Σάκιτς, καθώς αμφότεροι έμοιαζε δύσκολο να συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι. Κοινώς, αν έβγαινε καλώς, αν όχι, μικρό το κακό. Αγωνιστικά, ήταν σαφώς πιο ωφέλιμος στο επιθετικό κομμάτι και ευάλωτος αρκετές φορές στο αμυντικό που δεν ήταν το δυνατό του σημείο. Τηρουμένων των αναλογιών, η συνολική του παρουσία κρίνεται ικανοποιητική, με βάση και τα χρήματα που έπαιρνε (κάτω από 100.000 ευρώ) και το θετικό για τον Άρη είναι ότι για ένα ποδοσφαιριστή που έφερε ελεύθερο, θα καρπωθεί και ένα ποσό από την μεταγραφή του στη Γκαζιαντέπ, το οποίο και θα καλύψει ουσιαστικά το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του, Μάρτιν Μοντόγια.