Από το τελεσίγραφο μέχρι το πωλητήριο: Ολες οι ανατροπές στη «σαπουνόπερα» Εμπαπέ - Παρί

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by John Berry/Getty Images/Ideal Images

Από το τελεσίγραφο μέχρι το πωλητήριο: Ολες οι ανατροπές στη «σαπουνόπερα» Εμπαπέ - Παρί

Κώστας Τόπας 14:25 - 22.07.2023

Μετά το καλοκαίρι του 2021, όταν κόντευε να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κιλιάν Εμπαπέ φανίζεται ξανά και μονοπωλεί τον ρόλο του δεύτερου μέρους της σαπουνόπερας που τώρα οραματίζεται ένα διαφορετικό τέλος αφού έχει αποκλειστεί για την ασιατική περιοδεία.

Μετά το καλοκαίρι του 2021, όταν κόντευε να φύγει από την Παρί για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κιλιάν Εμπαπέ πρωταγωνιστεί ξανά και μονοπωλεί τον ρόλο του δεύτερου μέρους της σαπουνόπερας που τώρα οραματίζεται ένα διαφορετικό τέλος, αφού έχει αποκλειστεί από την αποστολή για την περιοδεία της ομάδας στην Ασία και οι Παριζιάνοι του έχουν κρεμάσει ταμπελάκι: «Προς πώληση»!

Παρακάτω είναι οι βασικές ημερομηνίες στις οποίες ξεκίνησε το δράμα του Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

 - 28 Μαΐου 2023: Όταν έλαβε το βραβείο του καλύτερου Γάλλου παίκτη της σεζόν από την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP), ο Εμπαπέ διαβεβαίωσε ότι του χρόνου θα ήταν στην Παρί.

 - 12 Ιουνίου 2023: Η επιστολή που έστειλε ο Εμπαπέ στην Παρί δόθηκε στη δημοσιότητα για να τον ενημερώσει ότι δεν επρόκειτο να ενεργοποιήσει τη ρήτρα ανανέωσης μέχρι το 2025, ώστε όποια ενδιαφερόμενη ομάδα να τον υπογράψει δωρεάν το 2024, όταν έληγε το συμβόλαιό του.

- 13 Ιουνίου 2023: Δεδομένης της ταραχής, ο ίδιος ο παίκτης βγαίνει δημόσια για να εξηγήσει ότι αυτή η απόφαση δεν είναι νέα, αφού είχε ήδη ενημερώσει τον σύλλογο τον Ιούλιο του 2022 -λίγο μετά την ανανέωσή του- ότι δεν θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραμονής μέχρι το 2025.

- 5 Ιουλίου 2023: Κατά την παρουσίαση του Ισπανού προπονητή Λουίς Ενρίκε, ο πρόεδρος Νασέρ Αλ Κελαϊφί εκπλήσσει με τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι έχει δώσει τελεσίγραφο στον Εμπαπέ. Ανανέωση μέχρι το 2025 ή αποχώρηση αυτό το καλοκαίρι. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο να φύγει δωρεάν», είχε πει ο Αλ Χελαϊφί. 

– 6 Ιουλίου 2023: Μια μέρα αργότερα, η Παρί ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον Εμπαπέ και του στέλνει μια σκληρή επιστολή που περιλαμβάνει προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου για να επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

- 8 Ιουλίου 2023: Για πολλούς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 ρίχνει λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας, σε συνέντευξή του στο France Football -το περιοδικό που διοργανώνει τη Χρυσή Μπάλα- ότι δεν είναι εύκολο να κερδίσεις αυτό το βραβείο παίζοντας για την Παρί, μια ομάδα που θεωρεί ότι γεννά τόσο αγάπη όσο μίσος.

– 10 Ιουλίου 2023: Ο Λεονάρντο, ο οποίος ήταν αθλητικός διευθυντής της Παρί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σαπουνόπερας του 2021, συνιστά στην πρώην ομάδα του, από την οποία έφυγε μετά από διαμάχες με τον ίδιο τον Εμπαπέ, να πουλήσει το συντομότερο δυνατό τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018.

- 11 Ιουλίου 2023: Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το RMC radio αναφέρει ότι η Παρί έχει στραφεί στον Ζιάντ Χαμούντ, οποίος έχει επίσης δεσμούς με τη διοίκηση του Κατάρ, για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει υπέρ της ανανέωσης του συμβολαίου του.

- 17 Ιουλίου 2023: Χαμογελώντας με τον φίλο του Ασράφ Χακίμι, ο Εμπαπέ επιστρέφει στις προπονήσεις με την Παρί

- 18 Ιουλίου 2023: Οι παίκτες δέχονται επίσκεψη από τον Αλ Κελαϊφί, ο οποίος δεν μιλάει ατομικά με τον Εμπαπέ. Στην ομιλία του προς την ομάδα, προειδοποιεί ότι κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από το club και τονίζει ότι θα φροντίζει τους ποδοσφαιριστές σαν να είναι δική του οικογένεια, αρκεί να είναι πιστοί σε αυτόν.

- 21 Ιουλίου 2023: Ο Εμππαπέ παίζει τα τελευταία 25 λεπτά του πρώτου αγώνα της προετοιμασίας εναντίον της Χάβρης και σκοράρει το δεύτερο γκολ της νίκης. Λίγες ώρες αργότερα και κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, μένει εκτός αποστολής για την περιοδεία που κάνει ο σύλλογος σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα. Αντίθετα, ο αδελφός του Ίθαν, 16 ετών, ταξιδεύει με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Στο κόλπο και η Τσέλσι για την απόκτηση του Εμπαπέ!
PREMIER LEAGUE

13:18 - 22.07.2023

Στο κόλπο και η Τσέλσι για την απόκτηση του Εμπαπέ!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει από ομάδες για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά την απόφαση της Παρί να του βάλει πωλητήριο. Μία εξ αυτών είναι και η Τσέλσι η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

- 22 Ιουλίου 2023: Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Παρί αφαιρεί τη φωτογραφία του Εμπαπέ από την διαφημιστική αφίσα για την περιοδεία στην Ασία.