Η χρηματιστηριακή αξία του Εμπαπέ, ο κίνδυνος να χαθεί ελεύθερος και η καθοριστική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Η χρηματιστηριακή αξία του Εμπαπέ, ο κίνδυνος να χαθεί ελεύθερος και η καθοριστική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου

Κώστας Τόπας 10:40 - 22.07.2023

Πόσο κοστίζει ο Κιλιάν Εμπαπέ σήμερα; Θα δεχθεί η Παρί Σεν Ζερμέν πρόταση που δεν καλύπτει τα «θέλω» της για την παραχώρηση του Γάλλου αστέρα προκειμένου να μην τον χάσει ελεύθερο; Ποια η θέση της Ρεάλ; Ολα παραμένουν ανοικτά γύρω από την υπόθεση του 24χρονου επιθετικού.

Πόσο κοστίζει ο Κιλιάν Εμπαπέ σήμερα; Μετά την άρνησή του να παρατείνει για μια επιπλέον σεζόν στην γαλλική πρωτεύουσα, ο Γάλλος επιθετικός πρέπει να βρει διέξοδο κι αν πρέπει να πάρει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλουν οι ομάδες το χέρι στην τσέπη τους; Ένα ερώτημα που δύσκολα απαντάται.

«Είναι ο αγοραστής που θα καθορίσει την τιμή», απαντά ο Μπρούνο Σάτιν, ατζέντης των παικτών, στο γαλλικό Μέσο «RMC» για να συνεχίσει λέγοντας: «Αναμφίβολα θα βρουν συστήματα μπόνους απόδοσης για να συμπληρώσουν τα ποσά. Η Παρί δεν είναι σε θέση ισχύος».

«Η Ρεάλ είναι σε πολύ άνετη κατάσταση»

«Είμαι σίγουρος ότι θα περιμένουν ακόμα να δουν τι θα συμβεί, δεν τους συμφέρει να καταθέσουν άμεσα πρόταση. Η Ρεάλ έχει μέχρι τις 31 Αυγούστου περιθώριο να υπογράψει τον Γάλλο. Και έτσι το ενδιαφέρον της είναι να αφήσουν την κατάσταση να επιδεινωθεί ώστε τελικά η Παρί να αναγκαστεί να "ξεφορτωθεί τον Εμπαπέ", προφανώς μειώνοντας την τιμή μεταγραφής», δήλωσε ο Μπρούνο Σάτιν.

Λιγότερο από 180 εκατομμύρια ευρώ

Τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το «Athletic» υποστηρίζουν ότι η Παρί θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις της όσον αφορά τη μεταγραφική αποζημίωση. Ο παριζιάνικος σύλλογος «θα πρέπει να δεχθεί πολύ λιγότερα από τα 180 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε για να αποκτήσει τον παίκτη το 2017, εάν πουλήσει τον Εμπαπέ σε έναν αντίπαλο στην Ευρώπη», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Τα ΜΜΕ διαβεβαιώνουν ότι ομάδες από την Σαουδική Αραβία θα ήταν οι πρώτες που θα έδειχναν ενδιαφέρον για τον 24χρονο Γάλλο αστέρα, προσφέροντας ρεκόρ προσφοράς για να αρπάξει τον Εμπαπέ για μια σεζόν. Αλλά ο παίκτης θα είχε ενημερώσει τους ηγέτες του Παρισιού για την επιθυμία του να ενταχθεί μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Παρί είναι σίγουρη ότι υπάρχει συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2024

Στα τέλη Μαΐου, ο Κιλιάν Εμπαπέ γνωστοποίησε την επιθυμία του να μην ενεργοποιήσει το επιπλέον έτος συμβολαίου του που προβλέπεται στη διετή ανανέωσή του το 2022 και ότι ως εκ τούτου θα βρεθεί στο τέλος του συμβολαίου του στο τέλος της επόμενης σεζόν. Είχε ειδοποιήσει τον σύλλογό του μέσω επιστολής για την πρόθεσή του να φύγει από το «Παρκ Ντε Πρενς» το καλοκαίρι του 2024.

Οι Σαουδάραβες θέλουν τον Εμπαπέ και είναι ανοικτοί ακόμα και σε μονοετές συμβόλαιο
LIGUE 1

09:44 - 22.07.2023

Οι Σαουδάραβες θέλουν τον Εμπαπέ και είναι ανοικτοί ακόμα και σε μονοετές συμβόλαιο

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον Κιλιάν Εμπαπέ και ετοιμάζουν την πρόταση τους. Μάλιστα είναι ανοικτοί και στο ενδεχόμενο μονοετούς συνεργασίας.

Όπως αναφέρει το «RMC Sport», η Παρί είναι πεπεισμένη ότι ο επιθετικός της έχει συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να ενταχθεί στον σύλλογο του χρόνου. Ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ Κελαϊφί ζήτησε μια απάντηση από τον Εμπαπέ στις 15 Ιουλίου, αλλά ο 24χρονος Γάλλος δεν επικοινώνησε. Από την πλευρά της, η Παρί αρνείται να τον δει να αφήνει ελεύθερο και χωρίς να λάβει αποζημίωση μεταγραφής, ενώ ο παίκτης είναι διατεθειμένος να κάτσει στον πάγκο για μια ολόκληρη σεζόν αν χρειαστεί.