Ο Εμπαπέ είναι έτοιμος να θυσιάσει τη σεζόν του και να κάτσει στον πάγκο μέχρι το 2024

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Ο Εμπαπέ είναι έτοιμος να θυσιάσει τη σεζόν του και να κάτσει στον πάγκο μέχρι το 2024

Κώστας Τόπας 09:35 - 22.07.2023

Παρά τις πιέσεις που ασκεί η Παρί Σεν Ζερμέν για άμεση πώληση, ο Κιλιάν Εμπαπέ παραμένει στη θέση του και δεν σκοπεύει να αλλάξει το πλάνο που έχει για την καριέρα του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν εξέπληξε τους πάντες το βράδυ της Παρασκευής (21/07) αποκλείοντας τον Κιλιάν Εμπαπέ από την αποστολή που καλείται να ταξιδέψει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο λόγος αποκλεισμού ήταν διότι ο 24χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός δεν επικοινώνησε με τη διοίκησή και δεν απάντησε στο τελεσίγραφο που έθεσε ο πρόεδρός της γαλλικής ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί στις αρχές αυτού του μήνα.

Ο Εμπαπέ είναι έτοιμος να παραμείνει στον πάγκο μέχρι το 2024

Επειτα από αυτή την απόφαση, η διοίκηση της Παρί δείχνει στο αστέρι της ότι είναι έτοιμη να πάει πολύ μακριά για να βγει νικήτρια από τη μεταξύ τους... διαμάχη. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει. Το αντίθετο μάλιστα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Ριόλο, ο Εμπαπέ είναι «έτοιμος να παραμείνει, ακόμα και στον πάγκο». Θα κάνει, δηλαδή, αυτό που ανακοίνωσε στις αρχές του καλοκαιριού, δηλαδή να συνεχίσει με την Παρί μέχρι το 2024.

«Από σήμερα είναι έτοιμος να μείνει στην PSG, ακόμα και χωρίς να παίξει. Είναι έτοιμος να θυσιάσει μια σεζόν. Οπότε, ναι, αν η Ρεάλ έρθει στις 15 Αυγούστου με προσφορά, μπορεί να φύγει επειδή υπάρχει το Euro του χρόνου, αλλά διαφορετικά θα παραμείνει στη θέση του», είπε ο αρθρογράφος του RMC Sport .

Ο Ριόλο ανέφερε επίσης ότι ο Εμπαπέ και ο στενός του κύκλος είναι θυμωμένοι, αλλά κανείς δεν πρόκειται να επικοινωνήσει με την διοίκηση. Οπως τόνισε ο 24χρονος επιθετικός θα κάτσει στο συμβόλαιό του κι έπειτα θα αποχωρήσει ως ελεύθερος στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Ο Εμπαπέ «έκπληκτος» από τον αποκλεισμό

Επομένως, ο Εμπαπέ δεν πτοείται. Παρ' όλα αυτά έμεινε έκπληκτος όταν του ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας. «Κανείς δεν το περίμενε, ούτε ο ίδιος παίκτης. Μπήκε κόντρα στη Χάβρη, ήταν χαμογελαστός και χαρούμενος που σκόραρε. Λίγα λεπτά αργότερα έμαθε τα νέα. Ήταν εντελώς άναυδος και κανείς γύρω του δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα», κατέληξε ο δημοσιογράφος.