Η «Equipe» αποχαιρέτησε στα ισπανικά τον Εμπαπέ: «Αντίο και ευχαριστούμε»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Η «Equipe» αποχαιρέτησε στα ισπανικά τον Εμπαπέ: «Αντίο και ευχαριστούμε»

Κώστας Τόπας 08:49 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Η γαλλική εφημερίδα «L'Equipe» αποχαιρέτησε τον Κιλιάν Εμπαπέ με ισπανικά στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δημοσιοποίησε την Παρασκευή (10/05) κάτι που είχε ήδη υποδείξει εδώ κι αρκετούς μήνες. Την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος επιθετικού, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Παριζιάνων, την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ο 25χρονος Γάλλος αστέρας είναι ο επόμενος προορισμός του. Είναι ανοιχτό μυστικό ότι θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Το αντίθετο θα ήταν μια τεράστια έκπληξη.

Οι Μαδριλένοι από την πλευρά τους, ζυγίζουν τις προθεσμίες για να επισημοποιήσουν αυτή την σπουδαία μεταγραφή. Το γεγονός ότι πρέπει να παίξει στον τελικό του Champions League με την Μπορούσια Ντόρτμουντ την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ» καθορίζει τη στιγμή, καθώς όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση για την μεταγραφή του Εμπαπέ, θα έρθει μετά τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση.

Προς το παρόν, η «L'Equipe», ένα από τα κορυφαία αθλητικά Μέσα στη Γαλλία, δημοσίευσε ένα εξώφυλλο με τίτλο στα ισπανικά: «Αντίο και ευχαριστούμε».

Ο Γάλλος αστέρας θα δώσει το τελευταίο ματς μπροστά τους οπαδούς της ομάδας του κόντρα στη Τουλούζ και γι' αυτό θα τους αποχαιρετήσει, μιας και τη νέα σεζόν θα είναι κάτοικος Μαδρίτης, για λογαριασμό της Ρεάλ.

Ο Εμπαπέ φέρεται να έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους Μαδριλένους, κερδίζοντας 15 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, συν ένα μπόνους εγγραφής 150 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθεί για πέντε χρόνια. Επιπλέον, θα διατηρήσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων εικόνας του.

Υπενθυμίζεται πως ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει και το Euro με τη Γαλλία, το οποίο ξεκινάει στις 14 Ιουνίου και τελειώνει στις 14 Ιουλίου, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινάνε δέκα μέρες μετά.

Ο Γάλλος αστέρας έχει πετύχει συνολικά 26 γκολ σε 28 αγώνες στη Ligue 1 και, προσθέτοντας το Κύπελλο Γαλλίας και το Champions League, ξεπερνά το ένα γκολ ανά αγώνα. Συνολικά φέτος μετράει, 43 γκολ σε 46 αναμετρήσεις. Ξεπέρασε τα 41 γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν και το προσωπικό του ρεκόρ, 42 σε 47 αγώνες το 2020-21.