Με αυτόν τον αστρονομικό μισθό ο Πέρεθ έπεισε τον Εμπαπέ να πει το «ναι» στη Ρεάλ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Με αυτόν τον αστρονομικό μισθό ο Πέρεθ έπεισε τον Εμπαπέ να πει το «ναι» στη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 14:22 - 04.02.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε επιτέλους την μεγάλη απόφαση να ενταχθεί στην Ρεάλ, μετά και τον αστρονομικό μισθό που του έταξε ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μετά τη βόμβα της «Le Parisien» , που υποστήριξε αυτό το Σάββατο (03/02) ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει ήδη αποφασίσει να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες για το ποια θα είναι η μισθολογική κατάσταση του Γάλλου αστέρα στον νέο προορισμό του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βέβαια, τα νούμερα που διαχειρίζεται είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που λαμβάνει ο Κιλιάν Εμπαπέ στο σημερινό του σύλλογο, την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, οι απολαβές του 25χρονου Γάλλου Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που λαμβάνουν τώρα οι παίκτες των «μερένχες».

Ο πιο ακριβοπληρωμένος στη Ρεάλ

Όπως αποκάλυψε η «L'Equipe» πριν από λίγους μήνες, ο Εμπαπέ τριπλασίασε το συμβόλαιο που είχε στο παρελθόν, κερδίζοντας 6 εκατομμύρια ευρώ μεικτά το μήνα (4,62 εκατομμύρια ευρώ καθαρά). Δηλαδή, αυτό θα ήταν 72 μεικτά ετησίως (λίγο πάνω από 55 καθαρά). Άλλες πηγές πρόσθεσαν ότι σε αυτό πρέπει να προστεθούν και τα μπόνους, τα οποία θα έφταναν σε ένα ποσό που θα ήταν περίπου 100 εκατομμύρια μεικτά.

Υπήρχαν αναφορές που τότε ανέφεραν ότι αυτό θα ήταν το ακαθάριστο ποσό που θα ζητούσε ο σύλλογος της Μαδρίτης, το οποίο στην Ισπανία θα ήταν περίπου 50 εκατομμύρια καθαρά. Αλλά η Ρεάλ είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να πάει τόσο μακριά. Τα τελευταία νέα δείχνουν ότι οι «μερένχες» θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα ήταν διατεθειμένοι να ανέβουν στα 35 καθαρά. Αυτό δήλωσε, για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ των Μαδριλένων, Ζοσέπ Πεδρερόλ στο πρόγραμμα «El Chiringuito». Κατ' αρχήν δεν θα υπήρχε μπόνους υπογραφής και το ποσοστό διανομής των δικαιωμάτων εικόνας θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο λόγος που ο Εμπαπέ επέλεξε τη Ρεάλ παρά την απώλεια μιας περιουσίας
LA LIGA

11:21 - 04.02.2024

Ο λόγος που ο Εμπαπέ επέλεξε τη Ρεάλ παρά την απώλεια μιας περιουσίας

Γιατί ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφάσισε (;) να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι οι «μερένχες» του προσφέρουν λιγότερα χρήματα από αυτά που κερδίζει τώρα ως ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτό το ποσό θα τινάξει στον αέρα τη μισθολογική κλίμακα της Ρεάλ, όπου σύμφωνα με διάφορες ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε οικονομικά θέματα, ο Τόνι Κρόος ηγείται αυτή τη στιγμή , με περισσότερα από 24,38 εκατομμύρια μεικτά ευρώ ετησίως. Ακολουθεί ο Νταβίντ Αλάμπα με 22, 5. Τρίτος είναι ο Λούκα Μόντριτς με 21,88 εκατομμύρια ευρώ. Επόμενοι στη λίστα είναι οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, αμφότεροι αμείβονται με 20,83 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το «τοπ 10» συμπληρώνουν οι: Βαλβέρδε (16,67 εκατ. ευρώ), Κουρτουά (15 εκατ. ευρώ), Μιλιτάο και Ρούντιγκερ (14,58 εκατ. ευρώ), ακολουθούμενοι από τους Ροντρίγκο, Τσουαμενί, Καμαβινγκά. Οι συγκεκριμένοι λαμβάνουν 12,5 εκατομμύρια ευρώ.