Ο Εμπαπέ βρίσκει ξανά το χαμόγελό του και ξεπερνάει τον Πλατινί

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Ο Εμπαπέ βρίσκει ξανά το χαμόγελό του και ξεπερνάει τον Πλατινί

Κώστας Τόπας 10:05 - 14.10.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ κόντρα στην Ολλανδία, έφτασε τα 42 συνολικά με την εθνική του ομάδα και ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί. Ολα αυτά όντας 24 ετών...

Ο Κιλιάν Εμπαπέ συνεχίζει να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Πρωταγωνιστής της νίκης της Γαλλίας κόντρα στην Ολλανδία (2-1), ο αρχηγός των «τρικολόρ» έδωσε του εισιτήριο στους Γάλλους για την πρόκριση στο Euro 2024. Παράλληλα, ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Μισέλ Πλατινί, φτάνοντας στην τέταρτη θέση των σκόρερ στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ο 24χρονος επιθετικός δεν είχε βρει δίχτυα από τις 19 Σεπτεμβρίου και τη νίκη της Παρί επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Champions League (2-0), ωστόσο με την εθνική του ομάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε δύο φανταστικά γκολ, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2024.

Αυτά τα δύο γκολ που πέτυχε με τους «τρικολόρ», επιτρέπουν στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018 να ξεπεράσει τον Μισέλ Πλατινί στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της γαλλικής ομάδας. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, έχει πλέον 42 τέρματα με το εθνόσημο στο στήθος και βρίσκεται ήδη στην τέταρτη θέση αυτής της κατάταξης. Είναι μόλις δύο γκολ πίσω από τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος είναι τρίτος με 44 γκολ.

Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο επιθετικός της Μίλαν, Ολιβιέ Ζιρού με 54 τέρματα και δεύτερος ο θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί με 51 γκολ.