Στο Euro και με τη… βούλα η Γαλλία που πέρασε από την Ολλανδία, δουλεύοντας και για την Ελλάδα
i

©Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images

Στο Euro και με τη… βούλα η Γαλλία που πέρασε από την Ολλανδία, δουλεύοντας και για την Ελλάδα

Δημήτρης Χούπης 23:43 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 14.10.2023

Η Γαλλία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Η Γαλλία πήρε μεγάλο «διπλό», επικρατώντας της Ολλανδίας με 2-1 και «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Την ίδια ώρα η Ελλάδα επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-0 και πήρε προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. 

Η Γαλλία ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι αφού μόλις στο έβδομο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την μπάλα από τον Τζόναθαν Κλος και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους «τρικολόρ». Στη συνέχεια η Ολλανδία είχε τις ευκαιρίες να βρει την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε σε καμία από τις τρεις φάσεις.

Αρχικά στο 27' ο Βέερμαν βγήκε μόνος με τον Μενιάν, αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Στο 36' ο Γάλλος τερματοφύλακας «νίκησε» τον Τσάβι Σίμονς και εννέα λεπτά μετά ο ίδιος έκανε νέα απόκρουση σε σουτ του Χάρτμαν.

Οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Γαλλία βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Εμπαπέ κοντρόλαρε ωραία την μπάλα εντός περιοχής και με ένα φαλτσαριστό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «τρικολόρ». Δύο λεπτά μετά η Ολλανδία βρήκε γκολ.

Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο
EURO

23:43 - 13.10.2023

Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο

Η Πορτογαλία με εντυπωσιακό Κριστιάνο Ρονάλντο, επικράτησε 3-2 της μαχητικής Σλοβακίας και εξασφάλισε την πρόκριση της στο EURO 2024, ενώ το Βέλγιο πέρασε από την Αυστρία με το ίδιο σκορ και θα ακολουθήσει τον δρόμο της Πορτογαλίας.

Ο Μάλεν σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR και το γκολ δεν μέτρησε. Στη συνέχεια η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έκανε εξαιρετική διαχείριση του προβαδίσματος, αφού δεν άφησε τους Ολλανδούς να πλησιάσουν την εστία του Μενιάν. Μία φορά που οι «οράνιε» απείλησαν με τον Μάλεν, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 84' οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Χάρτμαν, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος και η Γαλλία εξασφάλισε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (8ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ