Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Diogo Cardoso/Getty Images

Πρόκριση στο EURO για την Πορτογαλία με σόου Κριστιάνο - Νίκη «χρυσάφι» και για το Βέλγιο

Ιάσονας Τσίλης 23:43 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 14.10.2023

Η Πορτογαλία με εντυπωσιακό Κριστιάνο Ρονάλντο, επικράτησε 3-2 της μαχητικής Σλοβακίας και εξασφάλισε την πρόκριση της στο EURO 2024, ενώ το Βέλγιο πέρασε από την Αυστρία με το ίδιο σκορ και θα ακολουθήσει τον δρόμο της Πορτογαλίας.

Πορτογαλία και Βέλγιο δυσκολεύτηκαν, αλλά πήραν σημαντικές νίκες στα προκριματικά του EURO 2024.

Πορτογαλία - Σλοβακία 3-2

Η Πορτογαλία, επικράτησε με 3-2 της Σλοβακίας και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στο EURO 2024. Οι Ίβηρες δυσκολεύτηκαν αρκετά, αν και προηγήθηκαν στο 18' με σκόρερ τον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες.

Δέκα λεπτά αργότερο, οι Πορτογάλοι διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον συνήθη ύποπτο Κριστιάνο Ρονάλντο να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, είχε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έδωσε την ευκαιρία στη Σλοβακία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς μείωσε το σκορ στο 69' με γκολ του Χάντσκο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «χτύπησε» ξανά, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ στο 72', κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του. Η Σλοβακία ωστόσο, δεν τα παράτησε και μείωσε εκ νέου στο 80', με φοβερή εκτέλεση του Λομπότκα εκτός περιοχής. Η Πορτογαλία δεν απειλήθηκε σημαντικά και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στο EURO 2024.

Αυστρία - Βέλγιο 2-3

Στην αναμέτρηση που θα έκρινε την πρόκριση το EURO, το Βέλγιο πήρε το διπλό στην Αυστρία.

Ο Λουκεμπάκιο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 12', με πολύ ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή. Οι Βέλγοι διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Λουκεμπάκιο να σκοράρει ξανά, μετά από ασίστ του Καράσκο.

Τρία λεπτά αργότερα, Ο Λουκάκου έκανε το 3-0, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ντοκού. Πάνω που οι Βέλγοι, θεώρησαν ότι πήραν το «τρίποντο», η Αυστρία επέστρεψε στο παιχνίδι, μειώνοντας αρχικά με τον Λάιμερ. Στο 78', το Βέλγιο έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Ονάνα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σάμπιτσερ έφερε την ομάδα σε απόσταση ενός γκολ, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρόλα αυτά, το Βέλγιο κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 3-2 και να κλειδώσει το εισιτήριο για το επερχόμενο EURO.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (8ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ