Φορτσάτη για Euro η Αλβανία, συνεχίζει να το παλεύει η Πολωνία

Oι παίκτες της Αλβανίας

i

© Photo by Armando Babani/Getty Images

Φορτσάτη για Euro η Αλβανία, συνεχίζει να το παλεύει η Πολωνία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:43 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 12.10.2023

Η Αλβανία συνεχίζει τον δρόμο της προς το Euro, προσπερνώντας το εμπόδιο της Τσεχίας με 3-0. Την ίδια ώρα, η Πολωνία επέστρεψε στις νίκες και με ματς περισσότερο παραμένει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ασταμάτητη είναι η Αλβανία στον δρόμο της για το Euro 2024 και το βράδυ της Πέμπτης προσπέρασε ένα ακόμα εμπόδιο, νικώντας την Τσεχία με σκορ 3-0. Η εθνική της γειτονικής χώρας βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της και πλέον, έχοντας 13 βαθμούς, βαδίζει ολοταχώς προς Γερμανία.

Την αρχή έκανε ο Ασάνι στο 9ο λεπτό, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα του Ραμαντάνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα είχε και μία ακόμα μεγάλη στιγμή για το 2-0, όμως ο Τσικαλέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 40' Ο Τσίτιλ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, αφού δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για φάουλ σε αντίπαλο.

Στο 51' η Αλβανία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Σεφέρι να σκοράρει από την άκρη της περιοχής. Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντακού και στο 73' έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, η ομάδα του Σιλβίνιο έφτασε και σε τέταρτο τέρμα με τον Μούτσα, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Νήσοι Φερόε - Πολωνία 0-2

Την ίδια ώρα, η Πολωνία επέστρεψε στις νίκες εναντίον των Νήσων Φερόε και πλέον διεκδικεί την πρόκριση στα τελικά του Euro μέσω της 2ης θέσης. Η ομάδα που μέχρι πρότινος είχε τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της επικράτησε της χώρας από το μικρό κρατίδιο με σκορ 2-0.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ζιελένσκι τροφοδότησε τον Σιμάνσκι και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 47' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Λίντχουντ το πήρε πίσω δύο λεπτά αργότερα. Παρόλα αυτά, ο ρέφερι τιμώρησε τον Ακσάμ με κόκκινη κάρτα, για το πολύ σκληρό του μαρκάρισμα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μπούκσα, παίρνοντας μία κεφαλιά εντός περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: