Απώλεια για τη Ρουμανία - Εμφατική νίκη στο ντέρμπι ουραγών για το Κόσοβο

Απώλεια για τη Ρουμανία - Εμφατική νίκη στο ντέρμπι ουραγών για το Κόσοβο

Ιάσονας Τσίλης 23:44 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 13.10.2023

Η Ρουμανία έμεινε στο 0-0 στη Λευκορωσία και έχασε την ευκαιρία να περάσει, έστω και προσωρινά πρώτη στον 9ο όμιλο, ενώ το Κόσοβο επιβλήθηκε με 3-0 επί της Ανδόρας πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στα προκριματικά του EURO.

Στις αναμετρήσεις του 9ου ομίλου, το Κόσοβο επικράτησε με 3-0 της Ανδόρας και η Ρουμανία έμεινε στο 0-0 με τη Λευκορωσία.

Ανδόρα - Κόσοβο 0-3

Ανδόρα και Κόσοβο, βρίσκονταν στις δύο τελευταίες θέσεις του ομίλου, μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι, εμφανίστηκαν σαφώς ανώτεροι και προηγήθηκαν στο 26' με τον Ράσιτσα. Η Ανδόρα προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Το Κόσοβο το εκμεταλλεύτηκε και διπλασίασε τα τέρματα του στο 71' με τον Ράσιτσα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 83', με τον Ζεκίρι να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για το Κόσοβο.

Λευκορωσία - Ρουμανία 0-0

Η Ρουμανία είχε χρυσή ευκαιρία να περάσει πρώτη στον όμιλο και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στο EURO 2024.

Κόλλησε στο μηδέν απέναντι στη μαχητική Λευκορωσία και ανέβηκε στους 13 βαθμούς, έναν πίσω από την Ελβετία, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι Ρουμάνοι είχαν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι, είχαν 21 τελικές, δεν κατάφεραν όμως να παραβιάσουν την εστία του Ιγκνάτοβιτς, ο οποίος ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Η Ισπανία έβαλε τέλος στο σερί της Σκωτίας - Ο Χάαλαντ «καθάρισε» για τη Νορβηγία
EURO

23:45 - 12.10.2023

Η Ισπανία έβαλε τέλος στο σερί της Σκωτίας - Ο Χάαλαντ «καθάρισε» για τη Νορβηγία

Η Ισπανία πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Σκωτίας με 2-0, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Νορβηγία επιβλήθηκε κόντρα στη Κύπρο με 3-0, έχοντας ως σε καλή βραδιά τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Θυμίζουμε ότι, η αναμέτρηση του Ισραήλ και της Ελβετίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (12/10), αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΜΙΛΟ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 9ο ΟΜΙΛΟ:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: