Η Ισπανία έβαλε τέλος στο σερί της Σκωτίας - Ο Χάαλαντ «καθάρισε» για τη Νορβηγία
i

©Photo by Fran Santiago/Getty Images

Η Ισπανία έβαλε τέλος στο σερί της Σκωτίας - Ο Χάαλαντ «καθάρισε» για τη Νορβηγία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:45 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 13.10.2023

Η Ισπανία πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Σκωτίας με 2-0, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Νορβηγία επιβλήθηκε κόντρα στη Κύπρο με 3-0, έχοντας ως σε καλή βραδιά τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

H Ισπανία πήρε μία σπουδαία νίκη εντός έδρας κόντρα στη Σκωτία με 2-0, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

Πλέον με αυτή τη νίκη η ομάδα του Χοσέ Λουίς Ντε Λα Φουέντε ανέβηκε στη 2η θέση του πρώτου ομίλου με 12 βαθμούς, ενώ οι Σκωτσέζοι παρέμειναν στη πρώτη θέση με 15 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι στο 34ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μικέλ Μερίνο έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Άνγκους Γκαν. Στην επανάληψη η Ισπανία πάτησε το πόδι στο «γκάζι» και βρήκε δίχτυα με τον Αλβάρο Μοράτα στο 73', ενώ το τελικό 2-0 για τη «φούρια ρόχα» διαμόρφωσε ο Οιχάν Σανσέτ με σουτ μέσα από τη περιοχή. 

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0-4

Την ίδια ώρα η Νορβηγία επικράτησε άνετα εκτός έδρας κόντρα στη Κύπρο με 3-0, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 19ο λεπτό. Ο Σολμπάκεν έκανε τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Χάαλαντ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μολ. Ωστόσο στο 33' η ομάδα του Στόλε Σολμπάκεν δεν λάνθαψε αυτή τη φορά και βρήκε δίχτυα. Ο Σόρλοθ με σουτ που επιχείρησε, βρήκε στους αμυντικούς της Κύπρου και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χάαλαντ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο ίδιος με καρφωτή κεφαλιά, έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό 4-0 για τη Νορβηγία διαμόρφωσε ο Φρέντρικ Αουρσνές.  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΜΙΛΟ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 1ο ΟΜΙΛΟ:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: