Ο Εμπαπέ έχει έναν και μόνο στόχο πριν αποχωρήσει από την Παρί: Το τρεμπλ! (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by David Ramos/Getty Images/Ideal Images

Ο Εμπαπέ έχει έναν και μόνο στόχο πριν αποχωρήσει από την Παρί: Το τρεμπλ! (vid)

Κώστας Τόπας 14:13 - 21.04.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ επιδιώκει να κατακτήσει ένα ιστορικό τρεμπλ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν πριν αποχωρήσει από την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, στο τέλος της σεζόν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ απέχει τέσσερις αγώνες από την κατάκτηση ενός ιστορικού τρέμπλ που θα τον έβαζε στο πάνθεον της της Παρί Σεν Ζερμέν, ενός συλλόγου που ιδρύθηκε το 1970 και έχει κάνει το αδύνατο, ειδικά την τελευταία δεκαετία με το Κατάρ στο πλάι. Μεγάλο απωθημένο του Γάλλου αστέρα είναι να κατακτήσει το πρώτο Champions League στην ιστορία του. Ο Εμπαπέ θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους πριν ανακοινώσει το τελευταίο «αντίο», μιας και το καλοκαίρι οδεύει προς Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν και στη Γαλλία εξακολουθούν να αρνούνται να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο σκόρερ της ιστορίας της Παρί Σεν Ζερμέν, αναζητώντας μια μικρή ελπίδα για να αλλάξει την απόφασή του αν τελικά κατακτήσει το Champions League, η απόφαση του 26χρονου επιθετικού έχει ληφθεί εδώ και καιρό. 

Δεν υπάρχει επιστροφή και ούτε ένα πιθανό τρεμπλ, δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής του, Λουίς Ενρίκε, διατηρεί το σασπένς, αφήνοντας μάλιστα κάποιες υπόνοιες όπως ότι «δεν έχει χάσει ακόμη την ελπίδα του».

Ο Εμπαπέ βρίσκεται αντιμέτωπος με την ευκαιρία να φύγει ως ήρωας, ως σωτήρας, ως προφήτης, μιας Παρί Σεν Ζερμέν που πιστοποίησε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League την περασμένη Τετάρτη κι όπου εκεί την περιμένει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, μια επικίνδυνη αλλά όχι τρομακτική αντίπαλος. Πάντως, στη γαλλική πρωτεύουσα επικρατεί αισιοδοξία, έχοντας επίγνωση ότι η διπλή αναμέτρηση, από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών, δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση σταθμό στην πορεία του Γάλλου αστέρα.

Το τέλος του Εμπαπέ στο Παρίσι θα μπορούσε να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά το διπλό του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, 1-4, την Τετάρτη στο Μοντζουίκ, ο Γάλλος αστέρας διαβεβαίωσε στη μικτή ζώνη, στην οποία απέφυγε οποιαδήποτε ερώτηση για το μέλλον του, ότι «είναι περήφανος που είναι Παριζιάνος» και ότι: «Πάντα έλεγα ότι το όνειρό μου είναι να κερδίσω το Champions League», λόγια γεμάτα φιλοδοξία που πήγαν πολύ καλά στα ανώτερα κλιμάκια της Παρί Σεν Ζερμέν.

Καθοριστικός στη φετινή επιτυχία της Παρί

Οκτώ γκολ σε δέκα αγώνες, καθοριστικές εμφανίσεις στη φάση των «16» και στο Champions League, πρώτος σκόρερ στην Παρί, ο Εμπαπέ να κερδίσει το στέμμα σε μια από τις λίγες διοργανώσεις που του διαφεύγει έως τώρα. Το 2020, όταν ο σύλλογος έφτασε στον πρώτο του τελικό, ο Τύπος τον κατηγόρησε ότι έχασε δύο καθοριστικές ευκαιρίες.

Αυτή τη φορά, μετά από ένα άτονο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, τα δύο τέρματα που σημείωσε στη ρεβάνς, διέλυσε κάθε αμφιβολία σχετικά με τη δέσμευσή του στην ομάδα.

Ο Εμππαέ έχει ήδη κατακτήσει το Σούπερ Καπ Γαλλίας, η ομάδα του είναι πρώτη στη Ligue 1, έχει τελικό Κυπέλλου στις 25 Μαΐου κόντρα στη Λυών και απέχει τρία παιχνίδια για να στεφθεί στο Champions League. Το τέλος της σεζόν, που έχει σημαδευτεί κυρίως από την αποχώρησή του τον Ιούνιο, της οποίας, σύμφωνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, οι οικονομικοί όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί, υπόσχεται να είναι συναρπαστικό και ο παίκτης είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα ιστορικό επίτευγμα. Στην κατάκτηση του τρεμπλ.