Οι Ισπανοί έδωσαν εντολή στην Ρεάλ να υπογράψει τον Εμπαπέ αυτό το καλοκαίρι μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γιουβέντους (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Οι Ισπανοί έδωσαν εντολή στην Ρεάλ να υπογράψει τον Εμπαπέ αυτό το καλοκαίρι μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γιουβέντους (vid)

Κώστας Τόπας 08:58 - 03.08.2023

Μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Γιουβέντους (3-1) σε φιλικό προετοιμασίας, ο ισπανικός Τύπος καλεί τους ιθύνοντες του συλλόγου να ενεργήσουν αυτό το καλοκαίρι για να υπογράψουν τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος σε ένα χρόνο.

«Κιλιάν Εμπαπέ και γρήγορα!» Η Marca απευθύνει έκκληση στους ιθύνοντες της Ρεάλ μετά τη νέα ήττα της ομάδας στην προετοιμασία από τη Γιουβέντους (3-1) στο Ορλάντο. «Ο Εμπαπέ δεν είναι καπρίτσιο, είναι ανάγκη», διακηρύσσει η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, ωθώντας τους «μερέχνες» να υπογράψουν τον επιθετικό της Παρί αυτό το καλοκαίρι. Η αμερικανική περιοδεία βγάζει δύο συμπεράσματα για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η άμυνα υποφέρει και ο Βινίσιους μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Εμπαπέ»

Η αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία αφήνει ένα μεγάλο κενό στην αιχμή του δόρατος που δεν καλύπτουν αυτή τη στιγμή ο Χοσέλου ή ο Ροντρίγκο. «Η Ρεάλ θα ήταν λάθος να εμπιστευθεί τα πάντα στον Βινίσιους με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη που μπορεί να του έχει πρόσβαση», λέει ξανά η Marca. «Επειδή ο Χοσέλου είναι πάντα μια λύση έκτακτης ανάγκης και ο Ροντρίγκο εξακολουθεί να μην μοιάζει με ποδοσφαιριστή με 30 γκολ. Τα μονοπάτια οδηγούν στον Εμπαπέ αν η Ρεάλ θέλει να παλέψει για όλες τις διοργανώσεις».

Ωστόσο, η Ρεάλ τηρεί απόλυτη σιωπή για το θέμα από την αρχή του καλοκαιριού. Σαφέστατη επικοινωνιακή στρατηγική για να κρύψει το παιχνίδι σε ένα τόσο φλέγον θέμα. Η Ρεάλ εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να τον εντάξει στο δυναμικό της, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας το πότε. Ενημερώνοντας την Παρί για την επιλογή του να μην ασκήσει την επιλογή ενός επιπλέον έτους, ο Εμπαπέ άνοιξε διάπλατα την πόρτα ώστε να μείνει ελεύθερος το 2024.

Η Παρί βέβαια δεν είναι σύμφωνη κι έτσι και σκοπεύει να βάλει χρήματα στα ταμεία της από πιθανή πώληση του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, αυτό το καλοκαίρι. Η Ρεάλ λοιπόν παρακολουθεί την κατάσταση σιωπηλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του RMC Sport, οι ιθύνοντες της Παρί είναι πεπεισμένοι ότι ο Εμπαπέ έχει έρθει σε συμφωνία με την Ρεάλ για να ενταχθεί στον ισπανικό σύλλογο το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, η Παρί ετοιμάζεται να λάβει μια «εξαιρετικά χαμηλή και προσβλητική» προσφορά της τελευταίας στιγμής από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας τρόπος για να δείξει ο ισπανικός σύλλογος ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Εμπαπέ, αλλά ότι οι ιθύνοντες μπλόκαραν την πώληση. Πάντως, για τον ισπανικό Τύπο, οι ηγέτες της Ρεάλ δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ένα χρόνο για να αποκτήσουν τον Γάλλο. Πρέπει να δράσουν αυτό το καλοκαίρι για λογαριασμό του αθλητικού ενδιαφέροντος της ερχόμενης σεζόν.