Oριστικό: Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο σπουδαίος Τζίτζι Μπουφόν!

Τζανλουίτζι Μπουφόν

i

©printscreen

Oριστικό: Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο σπουδαίος Τζίτζι Μπουφόν!

Κωνσταντίνος Ζήκος 17:15 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 02.08.2023

Τέλος με κάθε επισημότητα έβαλε στην πλούσια καριέρα του ο Ιταλός θρύλος Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όπως δημοσίευσε ο ίδιος μέσω ενός βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου που υπηρέτησε με αγάπη και σεβασμό το άθλημα μέχρι τα 45 του έτη. O Tζιανλουίτζι Μπουφόν «έχτισε» μια αξιοζήλευτη καριέρα που ξεκίνησε το μακρινό 1995 και λαμβάνει τέλος το 2023, έχοντας παραμείνει για 28 χρόνια στο προσκήνιο. Αποτέλεσε σημαία δύο συλλόγων, της αγαπημένης του Πάρμα, στην οποία ξεκίνησε και τελείωσε το ταξίδι του, αλλά και της Γιουβέντους την οποία υπηρέτησε για δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Μέχρι το 2018, αποτελούσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία για τη θέση του τερματοφύλακα, μέχρι δηλαδή την μετακίνιση του Άλισον από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ και στη συνέχεια του Κέπα στη Τσέλσι. Ο Ιταλός είχε αναγκάσει την Γιουβέντους να πληρώσει το ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ το μακρινό 2001, σε μία εποχή που τέτοια ποσά δεν ήταν συνηθισμένα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Στην Ιταλία πήρε 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 7 Σούπερ Καπ. Το 2019, όντας μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε και το πρωτάθλημα Γαλλίας και το Super Cup. Μεγαλύτερη ίσως όμως επιτυχία του, η κατάκτηση της κορυφής του κόσμου το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία.

Ο Μπουφόν δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα μετά την χαμένη ευκαιρία για άνοδο στη Serie A (vid)
SERIE A

14:41 - 04.06.2023

Ο Μπουφόν δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα μετά την χαμένη ευκαιρία για άνοδο στη Serie A (vid)

Στα 45 του πλέον, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ξέσπασε και έβαλε τα κλάματα όταν είδε την ομάδα του Πάρμα, να μην τα καταφέρνει κόντρα στην Κάλιαρι και να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Serie A.

Το μέλλον του Μπουφόν μετά την απόσυρση του είναι προς το παρόν αβέβαιο, αλλά φαντάζει αρκετά δύσκολο ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή σε αυτό, να το αποχωριστεί τόσο εύκολα. Ήδη, κυκλοφορούν σενάρια περί πρότασης της Ιταλικής Ομοσπονδίας για να αναλάβει τη θέση του Γενικού Αρχηγού.