Πέρασε τον Μπενζεμά και είναι μόνος του στην πέμπτη θέση των σκόρερ της Γαλλίας ο Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©intime

Πέρασε τον Μπενζεμά και είναι μόνος του στην πέμπτη θέση των σκόρερ της Γαλλίας ο Εμπαπέ

Sportal newsroom 09:24 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 25.03.2023

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ολλανδία πέρασε τον Καρίμ Μπενζεμά στη λίστα των σκόρερ των Εθνικής Γαλλίας και πλέον είναι μόνος στην πέμπτη θέση.

Η Εθνική Γαλλίας χθες (24/3) επικράτησε εύκολα της Ολλανδίας με 4-0 για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024. Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Ουμπαμεκανό και ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχαν τα τέσσερα γκολ των «τρικολόρ», οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι είναι στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδος. 

Ο αγώνας όμως για τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ιδιαίτερης αξίας. Ο 24χρονος συγκεκριμένα με τα δύο γκολ που έβαλε πέρασε στην πέμπτη θέση των σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας, ξεπερνώντας τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Εμπαπέ πιο αναλυτικά έχει βρει δίχτυα με την εθνική του ομάδα 38 φορές και ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης 37. Στην πρώτη θέση φυσικά είναι ο Ολιβιέ Ζιρού με 53 τέρματα, ο Τιερί Ανρί είναι στη δεύτερη θέση με 51, στην τρίτη βρίσκεται ο Αντουάν Γκριεζμάν με 43 και στην τέταρτη ο Μισέλ Πλατινί με 41.

Βέβαια έτσι όπως συνεχίζει ο Εμπαπέ φαίνεται ότι θα τους ξεπεράσει όλους, καθώς είναι μόλις 24 χρονών και σκοράρει ανελλιπώς. Ο Γάλλος διεθνής με την εθνική του ομάδα έχει ήδη γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου η παρουσία του ήταν εξαιρετική, σκοράροντας τέσσερα τέρματα, δύο εκ των οποίων ήταν στον τελικό με την Κροατία. 

Παράλληλα στο τελευταίο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη ο 24χρονος έδωσε άλλο ένα φοβερό show. Βρήκε δίχτυα οχτώ φορές και στον τελικό με την Αργεντινή πέτυχε χατ-τρικ, γυρνώντας στην ουσία τον αγώνα σχεδόν μόνος του. Μάλιστα το δεύτερο γκολ που έβαλε ήταν αρκετά εντυπωσιακό, καθώς με ένα γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Εμιλιάνο Μαρτίνες