Εμπαπέ: «Στην Παρί έγιναν λάθη φέτος και τα πληρώσαμε, θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Εμπαπέ: «Στην Παρί έγιναν λάθη φέτος και τα πληρώσαμε, θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή»

Κώστας Τόπας 10:07 - 14.06.2023

Στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασε τη λύπη του για τις ελλείψεις στην Παρί κι ανέφερε τους λόγους για τον νέο αποκλεισμό της ομάδας του στα νοκ άουτ του Champions League.

Ο επιθετικός της Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport» την Τετάρτη (14/06), στην οποία υποδηλώνει την απόφασή του να μην ασκήσει την επιλογή επέκτασης για μια επιπλέον σεζόν με την γαλλική ομάδα και μάλιστα, επιβεβαιώνει την επιθυμία του να παραμείνει στο Παρίσι την επόμενη σεζόν και διαβεβαιώνει ότι δεν θα αναγκαστεί να αποχωρήσει για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, ο ο Κιλιάν Εμπαπέ στη συνέντευξή του αποδοκιμάζει τις αδυναμίες του συλλόγου αυτή τη σεζόν που οδήγησαν την Παρί σε έναν ακόμη αποκλεισμό από το Champions League.

«Για μένα, ο στόχος είναι να κερδίσω όλους τους τίτλους. Ξέραμε ότι υπήρχαν ελλείψεις που πάντα καταλήγουμε να πληρώνουμε αργά ή γρήγορα. Πρέπει να μάθεις από τα λάθη για να μην τα επαναλαμβάνεις κάθε φορά. Ατομικά, για αρκετές σεζόν, διατηρώ τον εαυτό μου σε υψηλά επίπεδα. Θέλω να συνεχίσω να προοδεύω για να παραμένω πάντα στην κορυφή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 24χρονος Γάλλος αστέρας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 δίνει και τους λόγους για τον νέο αποκλεισμό της Παρί στα νοκ άουτ του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

«Όλοι θέλουν να κερδίσουν το Champions League, αλλά πρέπει να είσαι συνεχώς απαιτητικός, διαφορετικά υπάρχει πάντα μια ομάδα που θα σου υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι γραμμένο εκ των προτέρων. Λίγοι πίστευαν ότι η Ίντερ θα μπορούσε να πάει στον τελικό και στο τέλος ήταν κοντά στο να το κερδίσουν. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να είσαι καλύτερος από τους άλλους», κατέληξε ο Γάλλος αστέρας.

Η Παρί φέτος κέρδισε μόνο δύο τίτλους. Το Κύπελλο Γαλλίας και το πρωτάθλημα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπερασπίστηκε το ρεκόρ του αφού για άλλη μια χρονιά τερμάτισε πρώτος σκόρερ (29 γκολ) και καλύτερος παίκτης στο γαλλικό πρωτάθλημα.