Έμπαπέ για Μέσι: «Δεν πήρε το σεβασμό που του άξιζε στη Γαλλία»

Μέσι και Εμπαπέ

i

©Photo by Joe Maher - FIFA/FIFA via Getty Images

Έμπαπέ για Μέσι: «Δεν πήρε το σεβασμό που του άξιζε στη Γαλλία»

Κώστας Τσιακλής 08:55 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 14.06.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν και είπε πως ο Αργεντινός δεν έλαβε το σεβασμό που άξιζε στη Γαλλία.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν και μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Αργεντινός είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και δεν πήρε το σεβασμό που άξιζε στη Γαλλία.

Ο Μέσι αποχώρησε και επίσημα από την Παρί Σεν Ζερμέν με το τέλος της σεζόν και ετοιμάζεται να μετακομίσει στο MLS για χάρη της Ίντερ Μαϊάμι, με την οποία έχει συμφωνήσει. Ο πρώην συμπαίκτης του, Κίλιαν Εμπαπέ, μίλησε στην Gazzetta dello Sport για την αποχώρηση του Αργεντινού και είπε πως δεν πήρε το σεβασμό που του άξιζε στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος επιθετικός είπε για τον Μέσι τα εξής: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν είναι ποτέ καλά νέα όταν φεύγει κάποιος σαν τον Μέσι. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν τόσο ανακουφισμένοι που έφυγε. Δεν πήρε το σεβασμό που του άξιζε στη Γαλλία».

Την ίδια ώρα το σήριαλ με το μέλλον του Εμπαπέ στην Παρί καλά κρατεί αφού ο 24χρονος αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Τα σενάρια τον θέλουν να αποχωρεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η πρώτη υποψήφια για την απόκτηση του.

Ο Εμπαπέ θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την απόφαση του και είπε: «Δεν ζήτησα να με πουλήσουν ή να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιβεβαίωσα μόνο ότι δεν ήθελα να ενεργοποιήσω την επιλογή μιας επιπλέον σεζόν στο συμβόλαιό μου. Με την Παρί, ποτέ δεν μιλήσαμε για επέκταση, αλλά είμαι χαρούμενος που θα μείνω στο Παρίσι την επόμενη σεζόν».

Ο Εμπαπέ δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και πλέον η μπάλα είναι στα πόδια της Παρί αφού η ίδια θα επιλέξει αν θα τον πουλήσει ή αν θα ρισκάρει να τον χάσει ως ελεύθερο την επόμενη χρονιά. Βέβαια υπάρχει και μια τρίτη λύση που θα φέρει τις δύο πλευρές σε συμφωνία.