Η Μπολόνια απέδρασε από την έδρα της Έμπολι και παρέμεινε σε τροχιά Champions League

Η Μπολόνια απέδρασε από την έδρα της Έμπολι και παρέμεινε σε τροχιά Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:49 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 15.03.2024

Χάρη στο γκολ του Φαμπιάν στο 90+4', η Μπολόνια πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Έμπολι (0-1) και παρέμεινε σε τροχιά Champions League.

Χάρη στο γκολ του Φαμπιάν στο 90+4', η Μπολόνια πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Έμπολι (0-1), για την 29η αγωνιστική της Serie A.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Τιάγκο Μότα βρίσκεται στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς, ενώ η Έμπολι είναι στη 17η θέση με 25 πόντους, όσους έχει και η Λέτσε.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 18ο λεπτό ο Ρέμο Φρόιλερ έκανε το γέμισμα, ο Σαμ Μποκέμα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο και κράτησε το 0-0 στο ματς.

Στο επόμενο λεπτό ο Κάσπερ Ουρμπάνσκι πήρε το ριμπάουντ μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ προς την δεξιά πλευρά της εστίας, όμως ο Ελία Καπρίλε είπε «όχι» ξανά.

Ωστόσο στο 26ο λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν τις ευκαιρίες της Μπολόνια. Ο Σιμόν Ζουρκόφσκι πήρε τη πάσα από τον Μ' Μπαγιέ Νιανγκ, εκείνος επειχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Λούκαζ Σκορούπσκι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0.

Στην επανάληψη η ομάδα του Τιάγκο Μότα είχε τον έλεγχο της μπάλας και τις πρωτοβουλίες. Στο 81ο λεπτό ο Αλέξις Σαλεμάκερς μπήκε στη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Καπρίλε απέκρουσε, ενώ στο 86' το τελείωμα του Ρικάρντο Ορσολίνι ήταν αρκετά άστοχο.

Η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 90+4'. O Ρικιάρντο Καλαφιόρι έκανε το σουτ, ο Καπρίλε έδιωξε πάνω στον Τζιοβάνι Φαμπιάν, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και με κοντινό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την Μπολόνια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (30ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ