Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να διαλύσει τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ!

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να διαλύσει τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον ΠΑΣ στην Τούμπα με 4-0 και θύμισε τις επιδόσεις και την απόδοση της ομάδας πριν την διακοπή για τις γιορτές.

O ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 Μπάμπα (29΄), Μεϊτέ (49΄), Τζίμας (53΄), Σάστρε (66΄) σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά, αλλά στο δεύτερο μέρος θύμισε την ομάδα που χάζευε όλη η Ελλάδα με την απόδοση της πριν τη διακοπή για τις γιορτές.

Για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε σε αναμέτρηση με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει τους: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Τζίμα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα Κυπελλου κόντρα στον Βόλο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό με τον Δικέφαλο και τους: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Κιάκο, Καραχάλιο, Τζίνο, Μπακαδήμα, Ριένστρα, Λεό, Κόντε, στην αρχική του ενδεκάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Λεό πήρε την μπάλα από τα δεξιά πέρασε όποιον βρήκε στον διάβα του και ενώ βγήκε φάτσα με την εστία του Κοτάρσκι, αποφάσισε να πασάρει χωρίς να βρει συμπαίκτη, Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ασπρόμαυροι» πήραν τα ηνία του αγώνα και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ντεσπόντοφ προσπαθούσε να δημιουργήσει από τα δεξιά.

Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει, καθώς η άμυνα του ΠΑΣ ήταν σφιχτή, ενώ ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις που του έδινε με ευχέρεια η ομάδα των Ιωαννίνων. Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 21ο λεπτό. Ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάστρε έκανε την κεφαλιά πάσα στον Τζιμα που εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς σημάδεψε τον Κλέιμαν.

Ωστόσο, η επόμενη φάση ήταν και γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε αρχικά στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, με τον Κλέιμαν να κάνει την απόκρουση και στη συνέχεια ο Μπάμπα να έχει εύκολο έργο για το 1-0.

Ο Δικέφαλος συνέχισε την πίεση και για ένα δεύτερο γκολ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΣ ήταν καλά στημένος και ο τρόπος που το σύνολο του Λουτσέσκου προσπαθούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή ήταν κάπως ανορθόδοξος. Στο 41΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα στον Τζίμα μέσα στην περιοχή με διαιτητή (Τσακαλίδη) και VAR (Kουμπαρ[ακης) να λένε πως δεν υπάρχει παράβαση. Στο 44ο λεπτό ο Σάστρε έκανε μια σέντρα, αυτή πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Κλέιμαν δεν αιφνιδιάστηκε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο ΠΑΣ, όταν ο Ζαν Μπατίστ έφυγε στην κόντρα και παρότι πλάσαρε από καλή θέση, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πραγματικά αγριεμένος στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε δίχτυα μόλις στο 49ο λεπτό! Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του ΠΑΣ έδιωξαν και ο Μεϊτέ με ένα εντυπωσιακό εναέριο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Πριν καν προλάβουν οι του ΠΑΣ να καταλάβουν τι συνέβη, ήρθε και τρίτο γκολ! Ο Σάστρε στο 53΄έκανε μια τρομερή σέντρα-ξυραφιά και ο Τζίμας με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν αγριέψει για τα καλά σε σχέση με το πρώτο μέρος και ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να περάσει τη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Το σύνολο του Λουτσέσκου είχε μεταμορφωθεί μετά την ανάπαυλα και ακόμα και οι κινήσεις των παικτών είχαν πιο μεγάλη σιγουριά.

Ο Γρηγορίου βλέποντας πως η ομάδα του παραπατά έριξε στο παιχνίδι τους Ροσέρο και Μπαλάν για να μπορέσει ο ΠΑΣ να κρατήσει μπάλα. Ο ΠΑΟΚ στο 63΄ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καραχάλιου, αλλά ήταν αυτό της στήριξης και το ματς συνεχίστηκε. Όσο και να προσπαθούσε ο ΠΑΣ να σταματήσει τον ορμητικό ΠΑΟΚ δεν μπορούσε και έτσι μοιραία ήρθε και το τέταρτο γκολ!

Ο Σάστρε έφυγε στην κόντρα σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα του Κλειμαν για το 4-0. Στο 76΄ Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το 5-0. Ο Κωνσταντέλιας έκανε μαγική προσπάθεια και σέρβιρε στον Τόμας, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το παιχνίδι ευνοούσε και τη χρησιμοποίηση του Λευτέρη Λύρατζη που δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα και στο 79΄ο Λουτσέσκου τον έριξε στο ματς στη θέση του Σάστρε. Στο 82΄ Ο Μπράντον βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλέιμαν. Στο 86΄ ο ίδιος παίκτης από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι.

Το 4-0 δεν άλλαξε έως το τέλος και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια εντυπωσιακή νίκη στην Τούμπα.

EΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79΄ Λύρατζης), Κεντζιορα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73΄Αντόνιο), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (66΄ Αντρίγια), Τάισον, Μουργκ (66΄Κωνσταντέλιας), Τζίμας (66΄Μπράντον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (88΄ Πανάγου), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (71΄Έφορντ), Τζίνο, Μπακαδήμας (71΄Λιάσος), Ριένστρα, Λεό (62΄ Ροσέρο), Κόντε (62΄Μπαλάν).

MVP

Ο Σουαλιό Μεϊτέ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ, ήταν παντού τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, ενώ σκόραρε κιόλας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την πετυχημένη συνταγή και ο ΠΑΟΚ χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα γκάζι, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και παιχνίδι από τα άκρα διέλυσε τον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΣ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μπάμπα σκόραρε και σήμερα και συνεχίζει να σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μόνο σε κεκλεισμένων των θυρών!