Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ

Φορτούνης - Κωνσταντέλιας

i

Φορτούνης - Κωνσταντέλιας/©Intime

Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:45 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 05.11.2023

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός συνάντησε τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος, επικράτησε με 3-1. Όμως από τότε έχουν αλλάξει πολλά στο στρατόπεδο των Πειραιωτών.

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι δύο ομάδες, πέρα από το γόητρο, ψάχνουν πάση θυσία το τρίποντο το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην κούρσα πρωταθλητισμού που ακολουθούν αμφότερες. 

Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο σύλλογος του Πειραιά επικράτησε με σκορ 3-1, χάρη στα γκολ των Μπακαμπού, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ωστόσο, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για τους Πειραιώτες τότε. Σε πρώτο χρόνο, στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ένας προπονητής που ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Μίτσελ. Ο Ζοσέ Ανιγκό είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός, έως ότου να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το πρώτο του ματς, μάλιστα, ήταν αυτό κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και ο ίδιος έφερε στην ομάδα του μία σημαντική νίκη. 

Μάλιστα, το υλικό που είχε στη διάθεσή του ο Γάλλος τεχνικός είναι τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που αναμένεται να αξιοποιήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οι μόνοι που βρίσκονταν στην τότε ενδεκάδα βασικοί ήταν ο Πασχαλάκης, ο Ροντινέι και ο Φορτούνης. Πέραν τούτου, οι υπόλοιποι οκτώ είτε πλέον ανήκουν στις αλλαγές του Ισπανού τεχνικού, είτε έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο. 

Σε πρώτο χρόνο, οι Παπασταθόπουλος και Μπα ήταν εκείνοι που πήραν θέση στο βασικό σχήμα, όσον αφορά τα στόπερ. Ο ένας πλέον αγωνίζεται στην Μπέτις, ενώ ο άλλος έχει δοθεί δανεικός στη Μπασάκσεχιρ. Αριστερά στην άμυνα είχε παίξει ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε - επάξια - από τον Ορτέγκα.

Στη μεσαία γραμμή είχαν αγωνιστεί οι Χουάνγκ και Εμβιλά, με τους Έσε και Μαντί Καμαρά να καλύπτουν και με το παραπάνω το κενό που άφησαν. Στην επίθεση άρχισαν ως βασικοί οι Μπιέλ και Βαλμπουενά, με τον πρώτο να βρίσκεται πιο πολύ στον πάγκο πλέον και τον δεύτερο να φεύγει για την Κύπρο και να συνεχίζει να... καταθέτει ψυχή στο χορτάρι. 

Τέλος, ο άνθρωπος που φάνηκε ότι θα λείψει αρκετά από τους Πειραιώτες ήταν ο Μπακαμπού, ο οποίος πλέον δεν περνάει και πολύ καλά στην Τουρκία. Αντικαταστάτης του ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (αν και αναμένεται να ξεκινήσει ο Γιόβετιτς με τους Θεσσαλονικείς), ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του συμπατριώτη του, Ελ Αραμπί.