Ένας Ισπανός προπονητής παγιδευμένος στο Ιράν
i

Ροντρίγκο Ερνάντο/ © navarra.com

Ένας Ισπανός προπονητής παγιδευμένος στο Ιράν

Πάνος Μαλακτάρης • 17:28 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο βοηθός προπονητή της Ναφτ στην πόλη Μαστζέντ Σολεϊμάν του Ιράν, έχει λήξει τη συνεργασία του με την ομάδα από τις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να φύγει ακόμα από τη χώρα

Το Ιράν μαστίζεται από αναταραχές, διάγοντας μια ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικά περίοδο. Όλα είχαν ξεκινήσει με την δολοφονία της νεαρής Μάσα Αμίνι μετά τη σύλληψή της από την «αστυνομία ηθικής» της χώρας. Μέσα στο όλο κλίμα αναταραχών με χιλιάδες συλλήψεις και εκατοντάδες δυστυχώς νεκρούς διαδηλωτές, υπάρχει και μια παράλληλη ιστορία που αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου, πέρα από την τραγική ιστορία του Αμίρ Νασρ Αζαντανί στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.

Ανοίγει ο δρόμος για Μουντιάλ στην Ελλάδα - Η δήλωση μήνυμα του Ινφαντίνο
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:16 - 22.12.2022

Ανοίγει ο δρόμος για Μουντιάλ στην Ελλάδα - Η δήλωση μήνυμα του Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κλήθηκε να μιλήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ολοκληρώθηκε στο Κατάρ κι άφησε να εννοηθεί πως είναι θετικός στο να διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2030 σε Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Ερνάντο, τον Ισπανό βοηθό προπονητή στην Ναφτ Μαστζέντ Σολεϊμάν. Προσελήφθη μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και, στις 21 Δεκεμβρίου του ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας τους παράλληλα με τη λύση συνεργασίας με τον πρώτο προπονητή, Μοχαμαντρέζα Μοχαγερί. Και κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. 

Μιλώντας στη Marca o Ισπανός κόουτς αναφέρει: «Στις 22 Δεκεμβρίου επικοινώνησα με την πρεσβεία για να κανονίσω τα διαδικαστικά θέματα της αναχώρησής μου. Το θέμα είναι πως για να φύγεις από τη χώρα πρέπει να τακτοποιήσεις τις φορολογικές σου οφειλές. Και ενώ δεν έχω θέμα με αυτό, προτίθεμαι να πληρώσω, οι αναταραχές στη χώρα έχουν προσωρινά καταστήσει ανενεργό το σύστημα πληρωμών, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να προβώ στην πληρωμή. Δεν μπορώ καν να εκδώσω τον κωδικό πληρωμής που απαιτείται»

Ενώ συνεχίζει: «Από την πρεσβεία μου είπαν πως θα με βοηθήσουν και να μην ανησυχώ, να τους στείλω ένα email με τις λεπτομέρειες. Το έκανα στις 22/12, ωστόσο έκτοτε δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Έστειλα ακόμη ένα και πήγα στην Τεχεράνη ο ίδιος, σχεδόν 800 χλμ από εκεί που διαμένω και πήγα στην πρεσβεία. Η απάντησή τους ήταν πως φταίει η ομάδα, μα η ομάδα δεν μπορεί να φταίει για το ότι το κρατικό σύστημα πληρωμών παραμένει ανενεργό»

Ανέφερε παράλληλα πως είναι μια χαρά στην υγεία του και δεν νιώθει να έχει κινδυνέψει, αλλά σαφώς ανησυχεί και λέει πως αναμφίβολα δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση όλο αυτό που περνάει. «Μένω σε ένα ξενοδοχείο στην Τεχεράνη και η οικογένειά μου (σύζυγος και δύο μικρά παιδιά) είναι στη Ναβάρα, 6.000 χλμ μακριά μου». 

Παράλληλα έχει ήδη πολύ ευγενικά αποχαιρετίσει το σύλλογο που εργαζόταν με ένα του tweet στις 30/12, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που θα έχει πλέον μπροστά του. Μια σίγουρα άβολη όσο και αρκετά επικίνδυνη κατάσταση για τον Ισπανό τεχνικό.