Ενδιαφέρον από Κατάρ για επένδυση στη Τότεναμ
i

Αλ-Κελαϊφί / screenshot via Twitter

Ενδιαφέρον από Κατάρ για επένδυση στη Τότεναμ

Sportal newsroom 13:58 - 09.01.2023

Εταιρεία από το Κατάρ έχει δείξει ενδιαφέρον για να επενδύσουν στη Τότεναμ, ήδη έχει γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Εταιρεία από το Κατάρ έχει δείξει ενδιαφέρον για να επενδύσει στη Τότεναμ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το CBS Sports ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν και της Qatar Sports Investments, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί θέλει να συνεχίσει τις επενεδύσεις στο ποδόσφαιρο, έχοντας δείξει ενδιαφέρον για την λονδρέζικη ομάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Αλ-Κελαϊφί και ο εκτελεστικός πρόεδρος των «σπιρουνιών», Ντάνιελ Λεβί συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο του Λονδίνου τη προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. 

Στόχος της Qatar Sports Investments είναι να συναγωνιστούν τη City Football Group (εταιρεία που έχει την ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Σίτι), αλλά και εταιρείες όπως αυτή που έχει τη Τσέλσι, οι οποίες έχουν την ίδια φιλοδοξία. Ο Αλ-Κελαϊφί επίσης έχει το 23% της πορτογαλικής Μπράγκα και θέλουν να επενδύσουν και στη Λατινική Αμερική. 

Η Τότεναμ μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί τις συνομιλίες με την QSI για μια πιθανή επένδυση. Στη Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξεκινήσει επίσης συζητήσεις με τρεις επενδυτές, δύο εκ των οποίων είναι Αμερικανοί, για να «μπουν» στη γαλλική ομάδα και να πάρουν το 15%.

Η Παρί κοστολογείται και από τις τρεις εταιρείες στα τέσσερα δισεκαοτμμύρια ευρώ και έχει δεχτεί προτάσεις και από τις τρεις για να πάρουν μεταξύ 5%-15%.