Επεισόδια και εισβολή Ισραηλινών σε ματς με αντίπαλους Παλαιστίνιους οπαδούς (vid)

Εισβολή οπαδών σε ματς στο Ισραήλ.

Επεισόδια και εισβολή Ισραηλινών σε ματς με αντίπαλους Παλαιστίνιους οπαδούς (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:47 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 16.04.2023

Στο παιχνίδι Μπνέι Σακχίν-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και προσωρινή διακοπή.

Στο Ισραήλ η κατάσταση ξέφυγε στην αναμέτρηση Μπνέι Σακχίν-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Είναι ένα παιχνίδι που παραδοσιακά υπάρχει μεγάλο μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Στο αποψινό ματς, που είναι στο πλαίσιο των playouts στο Ισραήλ, καταγγέλθηκε ότι οι οπαδοί της Μπεϊτάρ επιτέθηκαν σ’ αυτούς της Σακχίν και μάλιστα επιχείρησαν να προσεγγίσουν και τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, με τα μέλη της να αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

«Ο κόσμος της Μπεϊτάρ εισέβαλε στο γήπεδο, φοβόμαστε για την ασφάλεια των παικτών. Είναι ντροπή», τόνιζαν στη Σακχίν. Ο Μπιράμ Κιέλ, ο σταρ της Σακχίν που αποβλήθηκε πριν το τέλος του ημιχρόνου, ζήτησε μάλιστα από τους συμπαίκτες να φύγουν από το γήπεδο.

KAE AΕΚ: «Η Χάποελ έδωσε στους φιλάθλους της το τηλέφωνο του Μίτσελ και τον απειλούν»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

15:55 - 16.04.2023

KAE AΕΚ: «Η Χάποελ έδωσε στους φιλάθλους της το τηλέφωνο του Μίτσελ και τον απειλούν»

Η ακραία αντιπαλότητα που έχει προκαλέσει η Χάποελ Ιερουσαλήμ ενόψει του game 3 με την ΑΕΚ, στο οποίο θα κριθεί ποια ομάδα θα αγωνιστεί στο Final Four του BCL, ανάγκασε την Ένωση να ενημερώσει για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα μετά τη νίκη της στα Άνω Λιόσια και το επεισόδια που προκλήθηκαν εκεί.

Η συγκεκριμένη κόντρα έχει πολιτικές προεκτάσεις. Η Μπνέι Σακχίν ουσιαστικά είναι αραβική ομάδα και η πλειονότητα των οπαδών της είναι Παλαιστίνιοι. Στα ΜΜΕ του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι οι οπαδοί της Σακχίν φώναζαν «Με την ψυχή μας, με το αίμα μας, θα σε υπερασπιστούμε Al-Aqsa». Πρόκειται για το τέμενος στην πόλη κι αυτό φέρεται να ήταν η σπίθα για την εισβολή των οπαδών της Μπεϊτάρ στον αγωνιστικό χώρο στο 34’.

Οι οπαδοί της Μπεϊτάρ αντίθετα, τονίζουν ότι από την αρχή του παιχνιδιού υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών και των σεκιούριτι που ήταν στο ματς για λογαριασμό της Μπνέι Σακχίν.

Σύμφωνα με αρκετούς φίλους της Μπεϊτάρ, μετά το γκολ των γηπεδούχων (νίκησαν τελικά 4-3), άρχισαν πειράγματα των ανδρών ασφαλείας στους οπαδούς της Μπεϊτάρ κι αυτή μπήκαν στο γήπεδο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα…