Συνελήφθη 18χρονος για τα επεισόδια στα Λιόσια, η Χάποελ θέλει να διεκδικήσει το ματς στα... χαρτιά
i

© Intime

Συνελήφθη 18χρονος για τα επεισόδια στα Λιόσια, η Χάποελ θέλει να διεκδικήσει το ματς στα... χαρτιά

Γιώργος Γαβριλάκης 13:02 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 13.04.2023

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη ενός νεαρού κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Εγιάλ Τσόμσκι, αφηγήθηκε αναλυτικά «τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε στην Ελλάδα» και ενημέρωσε πως «απευθυνθήκαμε στη FIBA και περιμένουμε την απάντησή της».

H AEK εντός του παρκέ πήρε μία άξια νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ και ανανέωσε τις ελπίδες πρόκρισης στο Final Four του Basketball Champions League. Εκτός αγωνιστικού χώρου όμως, αλλά εντός (και εκτός) του γηπέδου το παιχνίδι στιγματίστηκε από άσχημες στιγμές που δεν τιμούν κανέναν. 

Τα επεισόδια στην κερκίδα και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδο, οι ζημιές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και οι εικόνες που δημιουργήθηκαν φέρνουν μία αίσθηση απογοήτευσης, ενώ η αστυνομία ενημέρωσε πως έγινε και μία σύλληψη «που αφορά έναν 18χρονο ημεδαπό», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των αρχών. 

Το θέμα είναι ότι η εμπειρία της Χάποελ στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη και αυτή της η διάθεση δεν προέκυψε (μόνο) από την ήττα της ομάδας τους. «Το παιχνίδι έχασε την αθλητική του αξία από νωρίς για εμάς», είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Αγίων Τόπων, Εγιάλ Τσόμσκι, για να εξηγήσει πως «υπήρχε μια αίσθηση λες και ήσουν σε μάχη. Κάθε τρεις και λίγο γίνονταν εκρήξεις που ταρακουνούσαν ολόκληρο το γήπεδο. Ήταν το απόλυτο χάος και η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο πόλεμο παρά αγώνα μπάσκετ. Είδα γονείς να προσπαθούν να προστατεύουν τα παιδιά τους, να κρύβουν στις τουαλέτες για να σωθούν» αφηγήθηκε στις δηλώσεις που έκανε στην ισραηλινή ιστοσελίδα οne.co.il και να καταλήξει στο πλάνο του από εδώ και πέρα. 

«Στο ημίχρονο μιλήσαμε με ανθρώπους της FIBA, αλλά και με τους διαιτητές», είπε για να καταλήξει πως «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να παρέμβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και πάρει αποφάσεις γι' αυτό το παιχνίδι. Από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε τη δικαίωσή μας και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Αυτά που έγιναν στην Ελλάδα είναι ανεπίτρεπτα και θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι στα... χαρτιά. Βιώσαμε ουσιαστικά μία τρομοκρατική επίθεση. Όταν πετάνε πέτρες σε παιδιά ή φωτοβολίδες βάζουν φωτιά στα ρούχα ανθρώπων, πρέπει να τελειώνει ένα παιχνίδι. Έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη προστασία»