Επικεφαλής του «Γαλανόλευκου Φάρου»: «Ο Μπαλτάκος μου είπε ότι δεν θέλει οπαδική θύρα στην Εθνική»!

Οι παίκτες της Ελλάδας

i

© Intime

Επικεφαλής του «Γαλανόλευκου Φάρου»: «Ο Μπαλτάκος μου είπε ότι δεν θέλει οπαδική θύρα στην Εθνική»!

Sportal newsroom 08:27 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 21.11.2023

O επικεφαλής του «Γαλανόλευκου Φάρου», του μοναδικού συνδέσμου φίλων της Εθνικής ομάδας, Νίκος Φλέκκας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος με την Ομοσπονδία.

Πριν από μερικές ημέρες, γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα της «γαλανόλευκης» με τους «τρικολόρ». Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν έχουν απομείνει διαθέσιμα εισιτήρια και το παιχνίδι θα είναι sold out.

Ωστόσο, δεν θα είναι ανοιχτές οι θύρες στο πέταλο των οργανωμένων γι' ακόμη μία φορά. Πριν από μερικές εβδομάδες το σκηνικό είχε επαναληφθεί στην αναμέτρηση της εθνικής με την Ολλανδία. Τότε παρά το γεγονός ότι ο ο κόσμος είχε «ψηθεί» για ένα γεμάτο γήπεδο μετά το sold out, που είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ, όλο το φίλαθλο κοινό είδε τις δύο εξέδρες άδειες.

O επικεφαλής του «Γαλανόλευκου Φάρου», του μοναδικού συνδέσμου φίλων της Εθνικής ομάδας, Νίκος Φλέκκας μίλησε στη «Δίκη στο Open» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος με την Ομοσπονδία.

Ταξιδεύω από το 2003 για την Εθνική. Είμαστε ο μοναδικός σύνδεσμος αναγνωρισμένος από την Ομοσπονδία. Η προσπάθειά μας ως «Φάρος» είναι να είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας. Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, μηδέν παρουσία, αλλά το καθήκον μας είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά. Και όλο μας το είναι, ενώ είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε γιατί όταν δε σε βοηθάνε και πρέπει να βγάζεις χιλιάδες ευρώ από την τσέπη σου, δεν μπορείς. Δεν τα έχω εγώ, δεν τα έχει ο «Φάρος». Όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό λέμε «παιδιά, δώστε μας 10 ευρώ για να μπορούμε να καλύψουμε κάποια έξοδα». Ο Τάσος ο τρομπετίστας είναι μεγάλη δύναμη, είναι ο 12ος παίκτης της Εθνικής, το 2004 η ΕΠΟ του ζήτησε να βοηθάει την Εθνική ομάδα, πήγε στο Euro, είναι πάντα μαζί και ξαφνικά τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να τα πληρώνουμε όλα εμείς. Δεν έχουμε δημιουργήσει ποτέ επεισόδια, εμείς είμαστε οικογενειάρχες. Αγάπη μας είναι η Εθνική ομάδα.

Το χειρότερο πράγμα που μου είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι όταν φεύγαμε από την Ιρλανδία που έχουμε κερδίσει, ότι δε θέλει οπαδική θύρα όπως η Θύρα 13. Εμείς είμαστε αγνοί φίλαθλοι. Ήρθε ο κ. Μπαλτάκος, είδε το μουσείο και του είπα: «κ. πρόεδρε, εμείς είμαστε πάντα δίπλα στην ομοσπονδία γιατί αυτό είναι το καθήκον μας, και αυτό το μουσείο σε συνεργασία με την ΕΠΟ με κάποιον δήμο, να το φτιάξουμε στην Αθήνα γιατί εκεί είναι η δύναμη της Εθνικής». Όπως το είπα, μπήκε από το ένα αυτί και βγήκε από το άλλο και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εμάς η προσπάθειά μας είναι να βοηθήσουμε την Εθνική να πάει στο Euro 2024. Το αυριανό παιχνίδι δεν μας ενδιαφέρει, είναι βαθμολογικά αδιάφορο. Αλλά στις 21 και 26 Μαρτίου θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουμε μια κερκίδα για να βοηθήσουμε τα παιδιά γιατί όταν έχεις πάει τελευταία φορά στο Euro το 2012 και τελευταίο Μουντιάλ το 2014, 10 χρόνια είναι πίκρα. Αλλά ο «Φάρος» ήταν δίπλα».

«Έχω πάρα πολλά τηλέφωνα από όλα τα μέρη της Ελλάδας που ζητάνε να έρθουν να δουν τον αγώνα Ελλάδα-Γαλλία. Ανοίξτε κάποιες θύρες και δώστε έστω και την τελευταία στιγμή κάποια εισιτήρια. Και ΕΠΟ σημαίνει πρώτα Εθνική ομάδα και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρω την ανακοίνωση της ΕΠΟ όπου είχε πει ο κ. Μπαλτάκος ότι αυτό που έγινε με την Ολλανδία που ήταν κλειστές οι θύρες γιατί δεν το επέτρεψε η Αστυνομία, δεν θα γίνει με τη Γαλλία. Δυστυχώς, ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του «Γαλανόλευκου Φάρου».