Επίσημο: Ανακοίνωσε Σπαλέτι η Ιταλία

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

© PrtScr

Επίσημο: Ανακοίνωσε Σπαλέτι η Ιταλία

Sportal newsroom 21:04 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:25 - 18.08.2023

Η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα 2022/2023 με τη Νάπολι, είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Μόλις πριν από λίγα λεπτά επετεύχθη η οριστική συμφωνία μεταξύ του 64χρονου προπονητή και του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα

Ο Σπαλέτι, όπως είχε προβλεφθεί για τον Μαντσίνι, θα πρέπει να διατηρήσει και τον ρόλο του συντονιστή των δύο Under, 21 και 20, ενώ θα πρέπει να καθοριστεί λεπτομερώς η σύνθεση του επιτελείου του Ιταλού προπονητή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τον έμπιστο Μάρκο Ντομενικίνι τον αντιπρόεδρό του, ο αθλητικός προπονητής Φραντσέσκο Σινάτι και ένας τεχνικός βοηθός μεταξύ του Ντανιέλε Μπαλτίνι και του Αλεσάντρο Πάνε, ή ίσως και των δύο. 

Από την άλλη, επιβεβαιώθηκαν οι τελευταίες προσθήκες στο δυναμικό της Ιταλίας: ο Αντρέα Μπαρτζάλι θα αναλάβει την αμυντική λειτουργία και ο Αντόνιο Γκαλιάρντι, το τακτικό κομμάτι της ομάδας. Φυσικά ο Τζίτζι Μπουφόν έχει επιβεβαιωθεί ως επικεφαλής της αποστολής. Για να αξιολογήσει τις θέσεις του διευθυντή της ομάδας, Λέλε Οριάλι και του Αλμπέρτο Μπολίνι, στη διοίκηση του Μαντσίνι ορίστηκε βοηθός προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας:

«Ας καλωσορίσουμε τον Σπαλέτι, η εθνική ομάδα χρειαζόταν έναν σπουδαίο προπονητή και είμαι πολύ χαρούμενος που δέχτηκε την τεχνική καθοδήγηση των Ατζούρι. 

Ο ενθουσιασμός του και η τεχνογνωσία του θα είναι θεμελιώδεις για τις προκλήσεις που περιμένουν την Ιταλία τους επόμενους μήνες». Έτσι ο πρόεδρος της Ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σχολίασε τη συμφωνία του Λουτσιάνο Σπαλέτι ως νέου προπονητή της εθνικής Ιταλίας.