Επίσημο: Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Πούλισικ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Κρίστιαν Πούλισικ

i

©printscreen

Επίσημο: Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Πούλισικ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:43 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 13.07.2023

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρίστιαν Πούλισικ από την Τσέλσι, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα.

Η Μίλαν ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Κρίστιαν Πούλισικ από την Τσέλσι, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους «ροσονέρι». 

Όπως ανέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι πολύ καλές σχέσεις των δύο ομάδων βοήθησε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία έκλεισε τελικά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μίλαν δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τη συμφωνία με τον Πούλισικ αφού ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής ήθελε τη μεταγραφή αυτή και πίεζε την Τσέλσι για να τον παραχωρήσει. Ο Πούλισικ πρόκειται να γίνει ο τρίτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στην ιταλική ομάδα, μετά τους Ογκούτσι Ονιέγου και Σερτζίνο Ντεστ.

Ο Πούλισικ είναι ο δεύτερος παίκτης που φεύγει από την Τσέλσι για τη Μίλαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο μετά τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ. Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής θα επανενωθεί επίσης με τους πρώην συμπαίκτες του στους «μπλε», Ολιβιέ Ζιρού και Φικάγιο Τομόρι στο Μιλάνο.

Ο Πούλισικ ανήκει στην Τσέλσι από τον Ιανουάριο του 2019 όταν και αποκτήθηκε με 64 εκατομμύρια ευρώ από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ (το πρώτο εξάμηνο είχε δοθεί εκ νέου δανεικός στους Βεστφαλούς). 

Με τους «μπλε» έφτασε τις 145 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 26 γκολ και 21 ασίστ. Τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 24χρονος διεθνής κατέγραψε 30 εμφανίσεις και σημείωσε ένα γκολ και δύο ασίστ.