Πιόλι: «Η μεταγραφή του Τονάλι ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους»

Στέφανο Πιόλι

i

©Intime

Πιόλι: «Η μεταγραφή του Τονάλι ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους»

Κώστας Τσιακλής 08:55 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 11.07.2023

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, χαρακτήρισε τη μεταγραφή του Σάντρο Τονάλι στη Νιούκαστλ ως μια καλή ευκαιρία για όλες τις πλευρές.

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, σχολίασε τη μεταγραφή του Σάντρο Τονάλι στη Νιούκαστλ και τη χαρακτήρισε ως μια καλή ευκαιρία για όλους, την οποία δεν μπορούσε να χειριστεί αλλιώς η ομάδα του.

Η Μίλαν αποφάσισε να παραχωρήσει τον Σάντρο Τονάλι στη Νιούκαστλ, με τον αγγλικό σύλλογο να βγάζει 70 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του προκειμένου να τον κάνει δικό του. Αυτή τη μεταγραφή κλήθηκε να σχολιάσει και ο τεχνικός των «ροσονέρι», Στέφανο Πιόλι.

Ο Ιταλός ανέφερε μεταξύ άλλων πως ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους και η Μίλαν ήταν δύσκολο να κάνει κάτι διαφορετικό. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη σωστής αντικατάστασης του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πιόλι:

«Είναι μεγάλη απώλεια από τεχνική άποψη και πρέπει να αντικατασταθεί σωστά. (Αλλά) Ήταν μια καλή ευκαιρία και για τις δύο ομάδες και για εκείνον, ήταν δύσκολο να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Ο Τονάλι εντάχθηκε στη Μίλαν το 2020 με δανεισμό από την Μπρέσια για μια σεζόν, πριν μονιμοποιηθεί η συμφωνία ένα χρόνο αργότερα. Ο νεαρός μέσος έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Μίλαν του περασμένου έτους, τον ​​πρώτο της τίτλο στη Serie A μετά από 11 χρόνια. Κατέγραψε 48 εμφανίσεις με την ιταλική ομάδα την περασμένη σεζόν καθώς έφτασε και στον τελικό του Champions League.

Στη συνέχεια ο Πιόλι ευχαρίστησε τον Πάολο Μαλντίνι και τον Ρίκι Μασάρα που τον έφεραν στην ομάδα ενώ μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Διευθύνων Σύμβουλο, Τζόρτζιο Φουρλάνι και τον αρχισκάουτερ, Τζέφρι Μονκάντα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Μαλντίνι και τον Μασάρα. Αν είμαι εδώ, είναι επίσης χάρη σε αυτούς. Πάντα ένιωθα στο επίκεντρο του έργου. Μιλούσα με τον Πάολο και τον Ρίκι, τώρα με τον Μονκάντα ​​και τον Φουρλάνι. Δούλεψα πολύ αυτόν τον μήνα.

Μίλησα με παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν έρθει μαζί μας στο παρελθόν, οπότε η δουλειά μου δεν έχει αλλάξει πολύ. Η μεταγραφική μας περίοδος θα βασίζεται σε ιδέες. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση. Φυσικά, υπήρχαν κάποιες διαφωνίες ειδικά όταν κατακτήσαμε τον τίτλο, αλλά ο σεβασμός ήταν πάντα εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.