Μαντσίνι: «Η αποχώρηση του Τονάλι από την Ιταλία σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα»

Ρομπέρτο Μαντσίνι

i

©Intime

Μαντσίνι: «Η αποχώρηση του Τονάλι από την Ιταλία σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα»

Κώστας Τσιακλής 18:41 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 11.07.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, μίλησε για τη φυγή του Τονάλι από την Ιταλία για λογαριασμό της Νιουκάστλ και ανέφερε πως για να συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, σχολίασε τη μεταγραφή του Σάντρο Τονάλι στη Νιουκάστλ και είπε πως για να αφήνει την Ιταλία ένας νεαρός και άξιος παίκτης όπως αυτός, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χώρα.

Η Μίλαν αποφάσισε να παραχωρήσει τον Σάντρο Τονάλι στη Νιουκάστλ, με τον αγγλικό σύλλογο να βγάζει 70 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του προκειμένου να τον κάνει δικό του. Αυτή τη μεταγραφή κλήθηκε να σχολιάσει ο τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Μαντσίνι ανέλυσε τη μετακίνηση του Τονάλι και αρχικά είπε πως για να φεύγει από την Ιταλία ένας νεαρός και άξιος παίκτης όπως αυτός τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χώρα. Στη συνέχεια ανέφερε και το θετικό στοιχείο της υπόθεσης, το οποίο είναι ότι ο Τονάλι θα βοηθηθεί από την Premier League.

Συγκεκριμένα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είπε τα εξής: «Από μία πλευρά υπάρχει δυσαρέσκεια, εάν ένας νεαρός και άξιος παίκτης όπως ο Τονάλι αφήνει την Ιταλία, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Από την άλλη βέβαια, θα τον βοηθήσει το ότι θα αγωνιστεί στην Premier League, από τεχνική άποψη θα του κάνει καλό».

Όπως προαναφέραμε το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με τη Μίλαν να έχει και 10% ποσοστό μεταπώλησης. Από την πλευρά του ο Τονάλι θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο και θα λαμβάνει επτά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν ακόμα δύο εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους.

Πάντως ο 23χρονος μέσος δεν ήθελε να αποχωρήσει από τους «ροσονέρι» αφού ένα ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 23χρονος μέσος επιθυμούσε να παραμείνει στη Μίλαν και όταν του είπαν ότι ο σύλλογος ήθελε οπωσδήποτε να τον πουλήσει στη Νιούκαστλ για να πάρει το ακριβό ποσό μεταγραφής, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Τονάλι εντάχθηκε στη Μίλαν το 2020 με δανεισμό από την Μπρέσια για μια σεζόν, πριν μονιμοποιηθεί η συμφωνία ένα χρόνο αργότερα. Ο νεαρός μέσος έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Μίλαν του περασμένου έτους, τον ​​πρώτο της τίτλο στη Serie A μετά από 11 χρόνια. Κατέγραψε 48 εμφανίσεις με την ιταλική ομάδα την περασμένη σεζόν καθώς έφτασε και στον τελικό του Champions League.