Ο Τουράμ απέρριψε τη Μίλαν και υπογράφει στην Ίντερ
i

Τουράμ / screenshot via Twitter

Ο Τουράμ απέρριψε τη Μίλαν και υπογράφει στην Ίντερ

Κώστας Τσιακλής 15:53 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 24.06.2023

Ο Μάρκους Τουράμ μένει ελεύθερος από τη Γκλάντμπαχ και επέλεξε την Ίντερ ως τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Μάλιστα για χάρη της απέρριψε τη συμπολίτισσα, Μίλαν.

Η Ίντερ θα πάρει ακόμα ένα ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο. Μετά τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, την πόρτα του «Τζουσέπε Μεάτσα» θα περάσει και ο Μάρκους Τουράμ που αποχωρεί από τη Γκλάντμπαχ.

Ο γιος του θρυλικού Λιλιάν Τουράμ μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες από τη Γκλάντμπαχ ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει τη νέα του ομάδα, αφού τέσσερις έσπευσαν να τον αποκτήσουν. Τελικά ο Γάλλος αποφάσισε να απορρίψει τις προτάσεις των Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψίας και Μίλαν και να ενταχθεί στο αντίπαλο δέος της τελευταίας, Ίντερ.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα και αναμένεται πως ο Τουράμ θα υπογράψει ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Ο γνωστός ρεπόρτερ πρόσθεσε επίσης πως ο 25χρονος άσος θα λαμβάνει 6-6.5 εκατομμύρια το χρόνο συν την αμοιβή που θα πάρει από την υπογραφή του συμβολαίου του.

Στη Γκλάντμπαχ ο Τουράμ βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2019, όταν και αποκτήθηκε με εννέα εκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική Γκινγκάμπ. Συνολικά με τη Γκλάντμπαχ ο Γάλλος επιθετικός είχε 44 γκολ και 29 ασίστ σε 134 συμμετοχές. Τη φετινή σεζόν ο Τουράμ πραγματοποίησε με καλή χρονία αφού ολοκλήρωσε με 16 γκολ και επτά ασίστ σε 32 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Τουράμ είναι ο δεύτερος παίκτης που θα ενταχθεί στην Ίντερ ως ελεύθερος αφού τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Σύμφωνα και πάλι με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Ισπανός αμυντικός συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Μιλάνου και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Ο Αθπιλικουέτα έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το 2024 ωστόσο οι «μπλε» θα τερματίσουν τη συμφωνία τους και έτσι θα τον αφήσουν να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Ο Αθπιλικουέτα είναι ο μακροβιότερος παίκτης στο ρόστερ των «μπλε» αφού ο 33χρονος βρίσκεται στην Τσέλσι από το 2012, όταν και μεταγράφηκε από τη Μαρσέιγ. Συνολικά ο Αθπιλικουέτα έχει καταγράψει 508 εμφανίσεις, με απολογισμό 17 γκολ και 58 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός είχε πραγματοποιήσει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.