Ο Αθπιλικουέτα συμφώνησε με την Ίντερ

Σέζαρ Αθπιλικουέτα

i

© Intime

Ο Αθπιλικουέτα συμφώνησε με την Ίντερ

Κώστας Τσιακλής 22:43 - 23.06.2023

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα συμφώνησε σε όλα με την Ίντερ και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Τον αφήνει ελεύθερο η Τσέλσι.

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα συμφώνησε με την Ίντερ προκειμένου να γίνει κάτοικος Μιλάνου. Ο Ισπανός αμυντικός θα υπογράψει συμβόλαιο δύο χρόνων ενώ η Τσέλσι θα του επιτρέψει να φύγει τερματίζοντας το συμβόλαιο του.

Το καλοκαίρι στην Τσέλσι αναμένεται και είναι καυτό αφού η έλευση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο «Στάνφορντ Μπριτζ» έχει ήδη προκαλέσει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα, τον οποίο θα αποκτήσει η Ίντερ.

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Ισπανός αμυντικός συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Μιλάνου και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Ο Αθπιλικουέτα έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το 2024 ωστόσο οι «μπλε» θα τερματίσουν τη συμφωνία τους και θα τον αφήσουν να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Ο Αθπιλικουέτα είναι ο μακροβιότερος παίκτης στο ρόστερ των «μπλε» αφού ο 33χρονος βρίσκεται στην Τσέλσι από το 2012, όταν και μεταγράφηκε από τη Μαρσέιγ. Συνολικά ο Αθπιλικουέτα έχει καταγράψει 508 εμφανίσεις, με απολογισμό 17 γκολ και 58 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός είχε πραγματοποιήσει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την Τσέλσι θα αποχωρήσουν επίσης ο Ματέο Κόβασιτς που συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ενγκολό Καντέ που ανακοινώθηκε από την Αλ Ιτιχάντ, ενώ και οι Χακίμ Ζίγιεχ και Εντουάρντ Μεντί έχουν συμφωνήσει για να μεταγραφούν στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον η Ντόρτμουντ φέρεται να θέλει να αποκτήσει τον Κόνορ Γκάλαχερ. Αμφίβολο παραμένει και το μέλλον του Μέισον Μάουντ που αρνείται να υπογράψει νέο συμβόλαιο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταθέτει συνεχώς νέες προτάσεις για να αποσπάσει το ναι της διοίκησης της Τσέλσι

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέβαλε τρίτη και τελευταία προσφορά άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ στην Τσέλσι για την απόκτηση του Μέισον Μάουντ. Αυτή έρχεται μετά την απόρριψη της δεύτερης προσφοράς των 45 εκατομμυρίων ευρώ συν πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε μπόνους από τους «μπλε», οι οποίοι απαιτούν 60 εκατομμύρια ευρώ συν πέντε εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους για την παραχώρηση του 24χρονου Άγγλου μεσοεπιθετικού.