Βγήκε στη φόρα η κληρονομιά του Μπερλουσκόνι: «Ζαλίζει» η συνολική αξία της περιουσίας του και τα εκατομμύρια που αφήνει στη τελευταία σύντροφο του

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

i

PrtScr

Βγήκε στη φόρα η κληρονομιά του Μπερλουσκόνι: «Ζαλίζει» η συνολική αξία της περιουσίας του και τα εκατομμύρια που αφήνει στη τελευταία σύντροφο του

Δημήτρης Χούπης 12:57 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 06.07.2023

Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων έβγαλε στη φόρα την κληρονομιά του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, με τη συνολική αξία της περιουσίας του να... ζαλίζει.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έβγαλε στη φόρα την κληρονομιά του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας και προέδρου της Μίλαν. Η διαθήκη του συντάχθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2022, την ίδια μέρα που ο Μπερλουσκόνι είχε μπει στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. 

Το μεγαλύτερο μέρος το άφησε στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, ενώ μέρος της περιουσίας, ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων, θα πάρουν οι συγγενείς του, οι συνεργάτες, αλλά και η τελευταία σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα. 

Όπως έβγαλε στη φόρα λοιπόν ο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa: 

- Το 53% του ομίλου Fininvest, ο οποίος διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

- Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

- O Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και

- άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα, την οποία είχε «παντρευτεί» σε έναν συμβολικό γάμο.

Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ' Ούτρι άφησε 30 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του κειμένου μάλιστα αναφέρεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Αφού δημοσιεύθηκε η διαθήκη του, σήμερα το πρωί (6/7), οι μετοχές των εταιριών του ομίλου είχαν πτωτική πορεία στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Πρόκειται για μετοχές, μετρητά και ακίνητα που αγγίζουν το ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων. Σε αυτά προστέθηκε και ένα δίκτυο άλλων εταιριών που περιλαμβάνει βίλες και άλλα ακίνητα, μια σειρά οικονομικών επενδύσεων σε ψηφιακές εταιρίες, έναν στόλο τριών αεροσκαφών, ενός ελικοπτέρου, αλλά και τη Μόντσα

Η περιουσία του στο μεγαλύτερο μέρος περικλείεται υπό τον έλεγχο της εταιρείας Fininvest αλλά και σε αρκετές γνωστές οικογενειακές κατοικίες, μαζί με άλλα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχο της εταιρείας Idra που η αξία τους αγγίζει τα 425 εκατομμύρια ευρώ

Η τραγική ιστορία του «Τζόρτζ Μπεστ» των Ιταλών που έχασε τη ζωή του από τον μεγαλύτερο θαυμαστή του
SERIE A

11:33 - 03.07.2023

Η τραγική ιστορία του «Τζόρτζ Μπεστ» των Ιταλών που έχασε τη ζωή του από τον μεγαλύτερο θαυμαστή του

Ο Λουίτζι Μερόνι υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του στην Ιταλία, ωστόσο αυτό που τον στιγμάτισε δεν ήταν το αστείρευτο ταλέντο του, αλλά ο θάνατός του μόλις στα 24 του χρόνια από έναν μεγάλο θαυμαστή του.

Σε όλα αυτά προστίθεται η Mediaset (Mfe-MediaForEurope, μετά τη μετακόμισή της στο Άμστερνταμ), η Banca Mediolanum και ο εκδοτικός οίκος Mondadori. Κάπως έτσι το σύνολο όλα τα περιουσιακά στοιχεία φτάνουν στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Μάλιστα η Ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κληρονομιά των 3,6 εκατομμυρίων δισ ευρώ είναι μια συντηρητική εκτίμηση, με το πραγματικό ποσό να εκτιμάται αρκετά παραπάνω. Στις 12 Ιουνίου που έκανε αντίστοιχη ανάλυση η La Repubblica, το περιοδικό Forbes έκανε μια πιο μεγάλη εκτίμηση: «Ο Μπερλουσκόνι είχε καθαρή αξία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του θανάτου του».