Ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού είχε χτυπήσει τον προπονητή της ίδιας του της ομάδας (vids)

Φαρούκ Κοτσά

i

©Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images/Ideal Images

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού είχε χτυπήσει τον προπονητή της ίδιας του της ομάδας (vids)

Κώστας Τόπας 09:18 - 12.12.2023

Ο Φαρούκ Κοτσά ο οποίος γρονθοκόπησε διαιτητή, το είχε επαναλάβει στο παρελθόν με επίθεσή του σε προπονητή της ίδιας του της ομάδας.

Σοκάρουν οι εικόνες της επίθεσης που δέχθηκε ο διαιτητής στην Τουρκία, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκουτσού, των Τάσου Χατζηγιοβάννη και Στέλιου Κίτσιου, με τη Ρίζεσπορ (1-1). Χρησιμοποιώντας ωμή βία ο πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά «ξάπλωσε» με μια μπουνιά τον νεαρό ρέφερι, την ώρα που παίκτες προσπαθούν να τον σταματήσουν, ενώ στη συνέχεια κάποιοι άλλοι άνθρωποι κλωτσάνε τον διαιτητή στο πρόσωπο ενώ είναι πεσμένος.

Μετά τα έκτροπα, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα της γειτονικής χώρας αναβλήθηκαν επ' αόριστον! 

Ποιος είναι ο Φαρούκ Κοτσά

Ο 64χρονος αθλητικός διευθυντής είναι επίσης Τούρκος πολιτικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άγκυρα και στο παρελθόν εκπροσώπησε την εκλογική περιφέρεια της Άγκυρας δύο φορές στο Κοινοβούλιο. Ο Κοτσά έχει τέσσερα παιδιά και είναι κάτοικος της τουρκικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, ανήκει στο κόμμα του Ερντογάν και είναι πρώην βουλευτής του κόμματος «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη». Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία, με τον Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν να το καταδικάζει, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός της βράβευσης του Κοτσά πριν από ακριβώς ένα χρόνο με το fair play της πρώτης κατηγορίας! 

«Το να λαμβάνω αυτό το βραβείο βάζει πάνω μου μεγαλύτερη ευθύνη για την δουλειά που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Ως πρόεδρος θα κάνω το καλύτερο για να εξαπλώσω το Fair Play» είχε δηλώσει...

Ποιος είναι ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ που δέχθηκε γροθιά από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vids)
REST OF THE WORLD

08:59 - 12.12.2023

Ποιος είναι ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ που δέχθηκε γροθιά από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vids)

Ποιος είναι ο 35χρονος διαιτητής Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στην διαιτητική του καριέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού.

Ενώ το κοινό αντέδρασε στον Κότζα και έστελνε μηνύματα συμπαράστασης στον Μέλερ, ήρθε μια εξομολόγηση από τον έμπειρο προπονητή Χικμέτ Καραμάν. Ο 63χρονος τεχνικός, ο οποίος προπονούσε την Ανκαραγκουτσού σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους στην καριέρα του και πιο πρόσφατα τη σεζόν 2020-2021, τόνισε πως: «Ο Κοτσά μου επιτέθηκε με μια γροθιά ενώ προπονούσα την ομάδα. Δεν το είπα τότε, αλλά το εξηγώ τώρα".