Η ΕΠΟ βλέπει συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης του τελικού: «Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ουδέτερο γήπεδο»

Τάκης Μπαλτάκος

i

Τάκης Μπαλτάκος/©Intime

Η ΕΠΟ βλέπει συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης του τελικού: «Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ουδέτερο γήπεδο»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:35 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 03.05.2023

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης (3/5), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου».

Το σίριαλ για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζεται. Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/5) η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απευθύνεται στους φιλάθλους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είναι οι δύο φιναλίστ της διοργάνωσης και αναφέρει μεταξύ άλλων που πρέπει να γνωρίζουν πως: «είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας».

Αρνητική απάντηση από τον Δήμο Λάρισας στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Μόνο με δική σας ευθύνη, δεν είναι πλέον γιορτή του ποδοσφαίρου»

Αρνητική απάντηση από τον Δήμο Λάρισας στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Μόνο με δική σας ευθύνη, δεν είναι πλέον γιορτή του ποδοσφαίρου»

Ο Δήμος Λάρισας απάντησε αρνητικά στην ΕΠΟ για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στην «AEL FC Arena», τονίζοντας ότι ο αγώνας «δεν αποτελεί πια γιορτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης. 

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC ARENA, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του Τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο Τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί. 

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του Τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν.

Θυμίζουμε ότι η ΕΠΟ βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη για την παραχώρηση της AEL FC Arena, όμως ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, με επιστολή στην ΕΠΟ το πρωί της Τετάρτης (3/5) αρνήθηκε να διεξαχθεί ο τελικός στο γήπεδο της πόλης, τονίζοντας ότι ο αγώνας «δεν αποτελεί πια γιορτή».