Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
i

© Intime

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην ΕΠΟ, στην Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ποιο το σημείο της διαφωνίας της Ομοσπονδίας με τις ομάδες της Superleague 1.

Από μεγάλη ένταση σημαδεύτηκε η συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Τα μέλη της ομοσπονδίας αλλά και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ διαφώνησαν έντονα όταν ήρθε στην κουβέντα το σημαντικό θέμα του ποσοστού που θα λαμβάνει η ομοσπονδία από τα συμβόλαιο των παικτών και των προπονητών.

Οι ομάδες της Superleague 1 αποφάσισαν το ποσοστό αυτό να μειωθεί από το 5% στο 1%. Αυτό είναι και το βασικό σημείο διαφωνίας με την ΕΠΟ, όπου όχι μόνο δε συμφωνεί με τη μείωση αλλά μέσω του μέλους Γιώργου Χατζησαρόγλου εκφράστηκε η άποψη ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί.

Η αναφορά του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της λίγκας, είπε πως «είστε απλώς μία ακόμα ΕΠΣ». Αυτή η φράση προκάλεσε ακόμη περισσότερες αντιδράσεις με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, να ανταπαντά πως «αφού είναι έτσι, εμείς αποχωρούμε». Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του τριφυλλιού αλλά και ο Κώστας Καραπαπάς αποχώρησαν από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα του ποσοστού που θα λάβει η ΕΠΟ από τα συμβόλαιο των παικτών και των προπονητών αποτελεί ένας από τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας των ομάδων με την Ομοσπονδία. Η Super League έχει συστήσει ειδική επιτροπή για το θέμα αυτό μετά την απόφαση για μείωση του ποσοστού από 5% σε 1%.