Έρικ Τεν Χαχ: «Θέλουμε να μείνει και να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ντε Χέα»
i

©BeFunky

Έρικ Τεν Χαχ: «Θέλουμε να μείνει και να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ντε Χέα»

Κώστας Τσιακλής 16:16 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 08.05.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, δήλωσε πως θέλει τον Νταβίντ Ντε Χέα να παραμείνει και να επεκτείνει στο συμβόλαιο του με την ομάδα, παρά τα πολλά λάθη που κάνει τη φετινή σεζόν.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, μίλησε για τον Νταβίντ Ντε Χέα και είπε πως τον θέλει να παραμείνει στην ομάδα και να ανανεώσει το συμβόλαιο του, παρά τα αρκετά λάθη που κάνει τη φετινή σεζόν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ και πάει να μπει σε μπελάδες όσο αφορά την έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Ο τερματοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων», Νταβίντ Ντε Χέα, είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο τέρμα και αυτό ήταν το 4ο του λάθος που οδηγεί σε γκολ τη φετινή σεζόν.

Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι ο ποδοσφαιριστής της Premier League που μετράει τα περισσότερα λάθη που οδηγούν σε γκολ μαζί με τον τερματοφύλακα της Τότεναμ, Ούγκο Λορίς. Παρά το γεγονός αυτό ο Έρικ Τεν Χαχ θέλει τον παίκτη του να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα και να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Συγκεκριμένα ο Ολλανδός τεχνικός είπε: «Θέλουμε να μείνει και θέλουμε να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Έχει τα περισσότερα clean sheet στην Premier League. Δεν θα ήμασταν εδώ σε αυτή τη θέση χωρίς αυτόν. Έχει την εμπιστοσύνη μου. Καμία ανησυχία. Αυτό συμβαίνει (το λάθος), αλλά νομίζω ότι ως ομάδα πρέπει να το αντιμετωπίσεις, πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και να είσαι ανθεκτικός και να ανακάμψεις».

Ο Ντε Χεα βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και 12 χρόνια αφού εντάχθηκε στο ρόστερ του συλλόγου το καλοκαίρι του 2011. Με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» έχει καταγράψει συνολικά 540 συμμετοχές και 188 ανέπαφες εστίες. Τη φετινή χρονιά ο 32χρονος άσος έχει 53 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheet στην Premier League (15).

Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2013), ένα Europa Legue (2017), ένα FA Cup (2016), δύο League Cup (2017, 2023) και τρία Community Shield (2012, 2014, 2017). Το συμβόλαιο του Ισπανού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.