Ο Χάαλαντ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 14:33 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 27.05.2023

Το αυτονόητο έγινε και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της φετινής Premier League.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Premier League τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Νορβηγός επιθετικός πρόσθεσε ακόμα μια προσωπική διάκριση στο βιογραφικό του τη φετινή σεζόν, βάζοντας σε αυτό και το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στην Premier League. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα, μιας και ο Χάαλαντ μετράει 36 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο απολογισμός αυτός τον έκανε να σπάσει το ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ για τα περισσότερα τέρματα σε μια χρονία στην Premier League. Οι δύο σπουδαίοι φορ είχαν καταγράψει 34 γκολ σε σεζόν μάλιστα που αποτελούνταν από 42 αγώνες και όχι 38 όπως είναι σήμερα.

Ο Χάαλαντ άφησε πίσω του τους Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Μάρτιν Όντεγκαρντ (Άρσεναλ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ) και Κίεραν Τρίπιερ (Νιουκάστλ), που επίσης διεκδικούσαν το σχετικό βραβείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάαλαντ αναδείχθηκε και ως ο πολυτιμότερος παίκτης της Premier League από τους αθλητικούς συντάκτες. Ο 22χρονος άσος συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 80%.