Ο Χάαλαντ ισοφάρισε το ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ ισοφάρισε το ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 17:05 - 01.05.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε κόντρα στη Φούλαμ και έφτασε τα 34 γκολ στην φετινή Premier League και ισοφάρισε το ρεκόρ των Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ, οι οποίοι μάλιστα το είχαν κάνει σε περιόδους με 42 αναμετρήσεις.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα στο παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ και ισοφάρισε το ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία της Premier League. Μάλιστα ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει στη διάθεση του ακόμα έξι αναμετρήσεις για να «σπάσει» τη συγκεκριμένη επίδοση και να γίνει ο απόλυτος σκόρερ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Νορβηγός επιθετικός έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα απέναντι στη Φούλαμ στο Λονδίνο για την 32η αγωνιστική, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 3΄. Με αυτό το τέρμα ο Χάαλαντ έφτασε τα 34 γκολ στη σεζόν στην Premier League και ισοφάρισε το ρεκόρ των Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ.

Τσάβι: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο»
PREMIER LEAGUE

16:50 - 01.05.2023

Τσάβι: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάτες χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Σίτι ως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά επίσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο θρυλικοί επιθετικοί το είχαν καταφέρει αυτό σε περιόδους όπου στην Αγγλία διεξάγονταν 42 αγωνιστικές λόγω της παρουσίας 22 ομάδων στην πρώτη κατηγορία. Ο Άντι Κόουλ το είχε κάνει με τη φανέλα της Νιουκάστλ την περίοδο 1993-1994 ενώ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, Άλαν Σίρερ, το είχε καταφέρει με τη φανέλα της Μπλάκμπερν την αμέσως επόμενη χρονιά.

Επιπλέον οι επιδόσεις του Χάαλαντ δεν σταματάνε εκεί αφού ο 22χρονος διεθνής στράικερ μετράει 50 γκολ συνολικά στη χρονιά και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής αγγλικής ομάδας που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό μετά τον Τομ Γέιρινγκ την αγωνιστική περίοδο 1930-1931. Ο μόνος παίκτης που έχει πετύχει περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν με τη φανέλα αγγλικού συλλόγου είναι ο Ντίξι Ντιν, ο οποίος είχε 63 γκολ με την Έβερτον την περίοδο 1927-1928.

Με τη νίκη της επί της Φούλαμ η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στην κορυφή της Premier League για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο και αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντως την τελευταία φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής πέτυχε τουλάχιστον 50 γκολ σε μια σεζόν, το πρωτάθλημα κατέληξε στην Άρσεναλ, δηλαδή στην ομάδα που κυνηγάει φέτος τους «πολίτες».