Οπαδός της Εσπανιόλ έκανε ναζιστικό χαιρετισμό και τον έδιωξε η ασφάλεια από το γήπεδο
i

©print screen

Οπαδός της Εσπανιόλ έκανε ναζιστικό χαιρετισμό και τον έδιωξε η ασφάλεια από το γήπεδο

Sportal newsroom 15:23 - 25.05.2023

Ένας οπαδός της Εσπανιόλ στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, χαιρέτησε ναζιστικά με αποτέλεσμα να τον διώξει η ασφάλεια από το γήπεδο.

Η Εσπανιόλ χθες (24/5) έκανε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού από 0-3 που έχανε το έκανε 3-3. Κάπως έτσι παραμένει ζωντανή για την παραμονή της στη La Liga. 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως ένας οπαδός της ομάδας της Βαρκελώνης ξέφυγε και επιτέθηκε στον μέσο των «ροχιμπλάνκος», Ντε Πολ. Αφού λοιπόν τον είπε ναζί, έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό κάτι που ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής δεν το πρόσεξε. 

Το είδε όμως η ασφάλεια του γηπέδου, η οποία έδρασε άμεσα και έβγαλε τον οπαδό εκτός. 

Το περιστατικό αυτό έγινε λίγες μέρες μετά τη νέα ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, ο οποίος αποκαλέστηκε από τους οπαδούς της Βαλένθια «μαϊμού». Ο Βραζιλιάνος αντέδρασε και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, κάτι που πάρθηκε πίσω αργότερα από την Ισπανική Ομοσπονδία, η οποία την ίδια ώρα αναμένεται να τιμωρήσει τις «νυχτερίδες». 

Λίγες μέρες μετά η αστυνομία φαίνεται ότι προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 18 και 20 ετών. Παρόλα αυτά οι έρευνες δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού θα συνεχιστούν για να βρεθούν κι άλλοι δράστες. Την ίδια ώρα που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι με το μέρος του Βινίσιους, μία εφημερίδα από τη Βαλένθια ζήτησε την τιμωρία του Βραζιλιάνου, καθώς πιστεύει πως η συμπεριφορά του είναι αλαζονική. 

Μάλιστα ανέβασε και ένα άρθρο, το οποίο είχε τίτλο «ΑΡΚΕΤΑ». Μέσα σε αυτό από τη μία καταδικάζει το περιστατικό αυτό, από την άλλη όμως ζητάει από την Ισπανική Ομοσπονδία να τιμωρήσει τον επιθετικό της Ρεάλ, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει, «το κακομαθημένο παιδί της ομάδας».