Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Εστουδιάντες που κατέρρευσε στο ματς με την Μπόκα Τζούνιορς (vid)

Η στιγμή της κατάρρευσης

i

© PrtScr

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Εστουδιάντες που κατέρρευσε στο ματς με την Μπόκα Τζούνιορς (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:44 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 18.03.2024

Η τελευταία ενημέρωση της Εστουδιάντες σχετικά με την κατάσταση του Αλταμιράνο, έπειτα από την επιληπτική κρίση που υπέστη.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Χαβιέρ Αλταμιράνο, έπειτα από τις δραματικές στιγμές έζησαν όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Εστουδιάντες και την Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα Αργεντινής.

Αμέσως συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν κοντά στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων που υπέστη επιληπτική κρίση, ζητώντας επίμονα από τα ιατρικά επιτελεία να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να βοηθήσουν τον 24χρονο μεσοεπιθετικό.

Μάλιστα αρκετοί ποδοσφαιριστές αλλά και φίλαθλοι ξέσπασαν σε κλάματα βλέποντας την αγωνιώδη κατάσταση του Αλταμιράνο, ο οποίος λίγα λεπτά μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Έτσι ο διαιτητής σε συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να μη συνεχιστεί το παιχνίδι και να διακοπεί οριστικά. Ευτυχώς ο ποδοσφαιριστής ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του, ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εστουδιάντες, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα και ο ίδιος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο παίκτης μας Χαβιέρ Αλταμιράνο είχε επιληπτικό επεισόδιο. Βρίσκεται στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση και να κάνει εξετάσεις. Η αξονική που έκανε δεν έδειξε κάποια προφανή παθολογική αιτία. Είναι σε σταθερή κατάσταση. Λόγω της κατάστασης ο αγώνας διακόπηκε στο 27ο λεπτό από τον διαιτητή».

«Η ζωή είναι σημαντικότερη από ένα άθλημα ή από έναν αγώνα και σε περιπτώσεις σαν αυτή οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα. Ποδοσφαιριστές έκλαιγαν στα αποδυτήρια, ο Χαβιέρ είναι ένα παιδί που όλοι αγαπούν. Έπρεπε να δείξουμε αλληλεγγύη. Ήμασταν σε απόγνωση, κλαίγαμε, πρέπει να είμαστε στο πλευρό του και να τον υποστηρίξουμε σαν οικογένεια. Όταν κάποιος από εμάς δεν είναι καλά, πρέπει να είμαστε στο πλευρό του. Ευχαριστούμε τους γιατρούς της Μπόκα και όλη την ομάδα για την υποστήριξή της», ανέφερε νωρίτερα ο σύλλογος στην πρώτη ανακοίνωση.