Εθισμένος στον τζόγο, έπαιξε 13 φορές να χάσει η ομάδα του και έδινε πληροφορίες σε φίλους του: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον Τόνεϊ

Άιβαν Τόνεϊ

i

© Photo by Alex Davidson/Getty Images

Εθισμένος στον τζόγο, έπαιξε 13 φορές να χάσει η ομάδα του και έδινε πληροφορίες σε φίλους του: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον Τόνεϊ

Sportal newsroom 13:07 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 26.05.2023

Η FA μέσω μιας ανακοίνωσης έβγαλε στη φόρα τις κατηγορίες του Άιβαν Τόνεϊ, δείχνοντας πως ο Άγγλος φορ έπαιζε στοίχημα την ομάδα του, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες στους φίλους του.

Εδώ και λίγο καιρό είναι γνωστό πως ο Άιβαν Τόνεϊ κρίθηκε ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό, έχοντας στην «πλάτη» του 232 κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα αυτού το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρήσει τον Άγγλο ποδοσφαιριστή με αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση για οχτώ μήνες. 

Η FA λοιπόν μέσω μιας ανακοίνωσής της έβγαλε στη φόρα τις κατηγορίες του διεθνή φορ, λέγοντας πως έφτασε στο σημείο να παίζει στοίχημα και κατά της ομάδας του. Συγκεκριμένα αυτό το έκανε 13 φορές την περίοδο από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Οι έντεκα από αυτές ήταν απέναντι στη Νιούκαστλ, της ομάδας όπου έπαιζε τότε, όταν ήταν δανεικός από τη Γουίγκαν

Ακόμη λέγεται πως είπε σε έναν φίλο του, πως το επόμενο παιχνίδι που θα ξεκινήσει θα είναι τον Μάρτιο του 2018. Μάλιστα χρησιμοποιούσε μέχρι και λογαριασμούς άλλων ανθρώπων για να στοιχηματίσει, παρά την αρχική του άρνηση στους ισχυρισμούς. 

Επίσης παραδέχτηκε πως είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης που έδωσε με την ομοσπονδία, όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες περί στοιχηματισμού. Από την FA λέγεται επίσης πως ο Τόνεϊ δεν έπαιξε κανέναν αγώνα, όπου στοιχημάτισε ενάντια στην ομάδα που είχε τα δικαιώματά του. 

Στην αρχή το κυβερνητικό σώμα ήθελε να τιμωρήσει τον Άγγλο με 15 μήνες αποκλεισμού, αλλά τη μείωσε, αφού παραδέχτηκε τον εθισμό του στον τζόγο. 

Ένα μέρος από την αναφορά της ομοσπονδίας την Παρασκευή (26/5) λέει: «Από τα 29 στοιχήματα, υπήρχαν 13 όπου ήταν για την ομάδα του Τόνεϊ προκειμένου να χάσει σε εφτά διαφορετικά παιχνίδια από τις 22 Αυγούστου του 2017 μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2018. Ο Τόνεϊ δεν έπαιξε σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια, όπου έβαλε στοίχημα ενάντια στην ομάδα που ήταν δανεικός, καθώς δεν ήταν και στην αποστολή του αγώνα εναντίον του κανονικού του συλλόγου, αφού ήταν δανεικός».