Ο Γκουαρδιόλα θέλει να φτάσει τον Λουτσέσκου σε τρόπαια

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© Intime

Ο Γκουαρδιόλα θέλει να φτάσει τον Λουτσέσκου σε τρόπαια

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:57 - 25.05.2023

Το τρόπαιο του UEFA Champions League θέλει να κατακτήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προκειμένου να βρεθεί στη δεύτερη θέση των πιο επιτυχημένων προπονητών στο ποδόσφαιρο, παρέα με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Premier League αλλά και το κύπελλο FA Cup. Μένει ωστόσο ένας αστερίσκος για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν και αυτός δεν είναι άλλος από τον τελικό του UEFA Champions League, στον οποίο οι «πολίτες» καλούνται να επικρατήσουν της Ίντερ. Ένα τρόπαιο που δεν κυνηγάει μόνο για την ιστορία της ομάδας ο Πεπ Γκουαρδιόλα (το οποίο μάλιστα θα είναι το πρώτο), αφού ο ίδιος το χρειάζεται σε προσωπικό επίπεδο για να φτάσει σε ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Ειδικότερα, ο Ισπανός τεχνικός με την κατάκτηση του νταμπλ έφτασε τους 35 τίτλους και τούτη τη στιγμή βρίσκεται τρίτος στη λίστα των πιο επιτυχημένων προπονητών παγκοσμίως. Χρειάζεται έναν ακόμα, δηλαδή το UEFA Champions League, για να φτάσει τον δεύτερο στην κατάταξη τεχνικό, Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος έχει συνολικά 36 τρόπαια. Και για τους δύο ο στόχος είναι η πρώτη θέση όμως θα πρέπει αμφότεροι να μοχθήσουν αρκετά, αφού σε αυτή βρίσκεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 49 κούπες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2007 στη Μπαρτσελόνα Β'. Το 2008 μετακόμισε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών και έκτοτε κατακτά τρόπαια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έχει συνολικά 14 σε τέσσερις σεζόν με την Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένων δύο Champions League, 7 σε τρεις σεζόν με την Μπάγερν και 12 (μέχρι στιγμής) σε επτά χρόνια με τη Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά, το γεγονός πως ο ίδιος είναι αρκετά νέος του δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσει την κορυφή και να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.