Μάρκους Ράσφορντ όπως Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Μάρκους Ράσφορντ

i

©Photo By James Gill - Danehouse/Getty Imagew/Ideal Images

Μάρκους Ράσφορντ όπως Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:10 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 26.05.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 4-1 της Τσέλσι εντός έδρας και εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στο Champions League. Ο Μάρκους Ράσφροντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ισοφαρίζοντας την προ δεκαετίας επίδοση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέσυρε με 4-1 την Τσέλσι στο «Όλντ Τράφορντ» το βράδυ της Πέμπτης (25/5) και με αυτόν τον τρόπο «κλείδωσε» και μαθηματικά την παρουσία της στο Champions League

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα πίσω από τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ και μπροστά από την Νιούκαστλ και παράλληλα την παρουσία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, μια θλιβερή σεζόν βαίνει προς το τέλος της για τη 12η Τσέλσι, η οποία παρέμεινε με μία νίκη στους 13 τελευταίους της αγώνες .

O Κασεμίρο στο 6΄ έδωσε προβάδισμα στους «Κόκκινους Διαβόλους» και ο Αντονί Μαρσιάλ έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45 +5'). Τον δείκτη του σκορ ανέβασε ο Μπρούνο Φερνάντες στο 73' από το σημείο του πέναλτι, ενώ στον θρίαμβο της ομάδας του δεν θα μπορούσε να μη σκοράρει ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 78', βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Το γκολ της τιμής για τους «μπλε» σημείωσε ο Ζοάο Φέλιξ στο 89ο λεπτό. 

Με αυτό το γκολ ο Μάρκους Ράσφορντ έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φτάνει τα 30 γκολ σε μία σεζόν μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι (2012/13).