Το συγκινητικό «αντίο» του Φιλ Τζόουνς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια (vid)

Φιλ Τζόουνς

i

PrtScr

Το συγκινητικό «αντίο» του Φιλ Τζόουνς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια (vid)

Κώστας Τόπας 13:03 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 19.05.2023

Είναι επίσημο. Ο Φιλ Τζόουνς αναμένεται να αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια ως «κόκκινος διάβολος».

Ο 31χρονος αμυντικός, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της Premier League το 2011 από την Μπλάκμπερν, έχει ξεκινήσει μόλις 16 φορές ως βασικός, από τότε που ανανέωσε το συμβόλαιο του τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Φιλ Τζόουνς, δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση πριν από την άφιξη του Έρικ Τεν Χάχ, αλλά ένα πρόβλημα με το γόνατό του δεν του επέτρεψε να επιστρέψει πιο δυνατός. Ήταν μια «βαθιά απογοητευτική» περίοδος για τον πρώην Άγγλο διεθνή, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ» σε μια συναισθηματική τελευταία συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μιλώντας στο προπονητικό γήπεδο του συλλόγου και στο «Ολντ Τράφορντ» μαζί με την οικογένειά του, είπε: «Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει κανένα κρυφό από αυτό. Η οικογένειά μου έπαιξε απολύτως καθοριστικό ρόλο στο κρατώντας με στην ευθεία και συγκεντρωμένο, για να προσπαθήσω να είμαι σε φόρμα και να παίζω περισσότερο.

Και, ξέρεις, μου έλειψε να παίζω ποδόσφαιρο. Μου έλειψε. Μεγαλώνεις παίζοντας ποδόσφαιρο και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να παίξεις ποδόσφαιρο. Το μόνο που ήξερα, από τόσο μικρή ηλικία, είναι να κάνεις αυτό που κάνεις με αγάπη. Είχα την τύχη να το κάνω αυτό, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελα. Έχω δουλέψει σκληρά. Στην κυριολεξία. Προσπάθησα να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα μπορούσα, κάθε φορά που ήμουν έξω τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζω ότι το αποκορύφωμα για μένα θα έπρεπε να ήταν το παιχνίδι με την Γουλβς, όταν επέστρεψα στη δράση.

Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μου προκαλεί ανατριχίλα τώρα που το σκέφτομαι. Θέλω να πω ότι δούλεψα τόσο, τόσο σκληρά για να φτάσω σε αυτό το στάδιο της φυσικής κατάστασης. Ήταν μια τεράστια, τεράστια στιγμή στην καριέρα μου και οι οπαδοί, εκείνη την ημέρα, ήταν απίστευτοι. Η αγάπη που μου έδειξαν σε εκείνο το παιχνίδι, το πάθος που έδειξαν, ήταν συγκλονιστικό. Και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό. Υπήρξε σταθερή υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ».

Ο Τζόουνς έγραψε επίσης μια συναισθηματική ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ μετά την ανακοίνωση της είδησης το πρωί της Παρασκευής (19/05).

«Ο χρόνος μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν τίποτα λιγότερο από απίστευτος. Όταν αποφάσισα να φύγω από τη Μπλάκμπερν, πάντα ήθελα να αποδείξω τον εαυτό μου περισσότερο. Εκπροσωπούσα την παιδική μου ομάδα και ζούσα ένα όνειρο, αλλά ήμουν απελπισμένος να δείξω σε όλους τι μπορούσα να κάνω στο υψηλότερο επίπεδο. Είχα αυτή την πείνα μέσα μου, ήμουν απελπισμένος να το συνεχίσω σε έναν σύλλογο που μπορούσε να προκαλέσει τα πάντα. Είχα προτάσεις από μερικές ομάδες, αλλά περίμενα και περίμενα την κλήση από τη Γιουνάιτεντ. 

Μια μέρα, σε διακοπές, το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν ο Σερ Άλεξ. Έφυγα από τις διακοπές μου εκείνη την ημέρα, ανυπομονούσα να τον συναντήσω. Ανυπομονούσα να υπογράψω και, κυρίως, ανυπομονούσα να ξεκινήσω. Υπήρχε μόνο ένας σύλλογος όπου ήθελα να συνεχίσω το ταξίδι μου στο παιχνίδι. Να φορέσω αυτή τη φανέλα μόνο μία φορά, να φορέσω αυτό το σήμα και εκπροσωπώ όλους όσους σχετίζονται με αυτό, ήταν τιμή».

Κατά την περίοδο που αγωνίστηκε στο «Ολντ Τράφορντ» ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός κατέγραψε 229 συμμετοχές πετυχαίνοντας έξι τέρματα και μοιράζοντας 10 ασίστ, ενώ μεταξύ άλλων πανηγύρισε την κατάκτηση της Premier League το 2013, του Europa League το 2017 καθώς και ενός FA Cup, ενός League Cup αλλά και δύο Community Shield.