Οριστικό: Μένει στη Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα!

Νταβίντ Ντε Χέα

i

Νταβίντ Ντε Χέα/ ©Photo By Simon Stacpoole/Offside/ Getty Images

Οριστικό: Μένει στη Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:50 - 09.05.2023

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραμείνει ο Νταβίντ Ντε Χέα, καθώς η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» τα βρήκε σε όλα με τον Ισπανό γκολκίπερ.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νταβίντ Ντε Χέα τα βρήκαν σε όλα για την ανανέωση του συμβολαίου τους, όπως μετέδωσε η έγκυρη «Daily Telegraph» και ο Ισπανός θα παραμείνει κάτοικος «Ολντ Τράφορντ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Άγγλων, παρά το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε οψιόν αυτόματης ανανέωσης στο τρέχον συμβόλαιο του 32χρονου, δεν επιθυμούσε να την ενεργοποιήσει για προφανείς οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, εφόσον η Γιουνάιτεντ ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιο του πολύπειρου τερματοφύλακα για ακόμα έναν χρόνο, θα έπρεπε να ανταμείβει τον Ντε Χέα με το ποσό – μαμούθ των 400.000 ευρώ την εβδομάδα, που προφανώς θα τον κατέτασσε στους πιο υψηλόμισθους εντός ομάδας, αν όχι τον πιο υψηλά αμειβόμενο.

Έρικ Τεν Χαχ: «Θέλουμε να μείνει και να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ντε Χέα»
PREMIER LEAGUE

16:16 - 08.05.2023

Έρικ Τεν Χαχ: «Θέλουμε να μείνει και να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ντε Χέα»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, δήλωσε πως θέλει τον Νταβίντ Ντε Χέα να παραμείνει και να επεκτείνει στο συμβόλαιο του με την ομάδα, παρά τα πολλά λάθη που κάνει τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συζητώντας ουσιαστικά από μηδενική βάση, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πετύχει τη μείωση των αποδοχών του Ισπανού και παράλληλα να του εξηγήσει ότι από τη νέα σεζόν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην είναι η πρώτη επιλογή του Έρικ Τεν Χαχ.

Ο Ολλανδός τεχνικός από τη στιγμή που ανέλαβε τους Άγγλους, ήταν κοινό μυστικό ότι θα ήθελε έναν τερματοφύλακα που θα είχε καλή τεχνική κατάρτιση και την καλύτερη δυνατή ευχέρεια στο παιχνίδι με τα πόδια στην μπάλα, ώστε η επιθετική λειτουργία να αρχίζει από τη θέση του «1». Τελικά, το πλάνο δεν προχώρησε, αφού αποφασίστηκε ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθούν χρήματα για ενίσχυση σε άλλες θέσεις κι όχι σε αυτή του τερματοφύλακα, αφού υπήρχαν πιο σημαντικές προτεραιότητες.

Όπως φάνηκε από τις εξελίξεις, ο Νταβίντ Ντε Χέα συμφώνησε με το συγκεκριμένο πλάνο, αποδεχόμενος τον έντονο ανταγωνισμό για τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και εκτός αυτού, αναγνώρισε ότι η απόδοσή του ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, ήταν τέτοια που θα «έπρεπε» να δεχθεί μείωση των αποδοχών του από μία ομάδα στην οποία βρίσκεται πλέον 12 χρόνια και θα συνεχίσει.

Ο Νταβίντ Ντε Χέα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτό του 2013, ενώ έχει πανηγυρίσει το Europa League του 2017, το FA Cup του 2016 και τα League Cup του 2017 και το φετινού του 2023.

Συνολικά, με τον αγγλικό σύλλογο έχει φτάσει τις 540 συμμετοχές και είναι 5ος στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, αλλά είναι θέμα χρόνου μετά την ανανέωση του συμβολαίου του να περάσει και τον Γουέιν Ρούνεϊ που σταμάτησε στις 559 εμφανίσεις.